исто, сестрата е малку дрска и ретко достапна, немав соработка до сестрите, нз мн глупо се осеќав, за Др.Митко немам збор, се нај нај
Првиот ден по трансферот се одмарав повеќе, а во следните два дена излегував по 15–30 минути на прошетка. Од четвртиот ден почнав да бидам надвор околу 1 до 2 часа дневно. Дома се движев колку сакав, но не работев – си дозволив да уживам . Сестрата ми објасни дека не е добро цело време да се лежи поради циркулацијата.
Јас лежев првите 3 дена, следните 3 пешачев надвор по 15 минути, а следните денови по пола саат. Дома не правев ништо, доаѓаше мајка ми и ми помагаше со сите домашни обврски. Пешачењето ми беше кажано од докторот за циркулација во матката за да дојде до имплантација. Некаде прочитав дека сок од калинка помага за циркулација на матката и пиев. Пробај и тоа. Го има во Веро тогаш беше околу 370 денари литро. Секој ден по 200 мл. се пие. Успешно ми беше.
Ti blagodaram Edna druga clenka mi kaza deka Sokot od kalinka bil dobar da se pie ke probam da najdam da si zemam
Slobodno dvizise ja imam 6transveri pozadi mene od koj posledniov e uspesen Se sum probala i da lezam 3 5 10 dena i da se dvizam i dzabe site 5 koj bea neuspesni se si probav razlicno pa bea neuspesni Za ovoj nisto posebno ne pravev prvite 3 dena mozebi poveke odmarav ama pak stanuvav da si napravam jadenje da raskrenam niz doma i posle tie tri pravam se nosmalno osven so nemam iscisteno so pravosmukalka i ne cistam so sretstva
Богами ја сестрата многу си ја сакам многу е добра и секако ако не се јави после те бара и се извинува и они се многу зафатени треба да ги разбереме не сме само ние. Докторот мие душа богами не го мењам за ништо
Јас почнав на 4ти ден со стимулации, исто ме чудеше бидејќи претходниот пат почнав порано но така ми беше кажано и му верував на докторот.