Да ми побараа.. 1. АМХ 2. ЕХО СО ОПИС НА ОВАРИУМИ СО БРОЈ НА АНТРАЛНИ ФОЛИКУЛИ ова ми го побараа за докомплетирање... сигурно од кога ќе ги доставам ќе чекам 3 недели, но нема откажување...
Ќе биде. Ке доставиш. Имаш ли рок до кога да ги испратиш? Никако не смееме да се откажеме. Мора да сме силни, истрајни, борбени и пред се да си верувам. Пс. Среќен празник на сите. И дај боже сите да сме среќни и да се оствариме во улога на родители.
Немам рок за доставување, а дали знае некоја од кога ќе ги докомплетирам дали е можно да ме одбијат? :/ Среќен празник и од мене на сите дами! Бидете силни, не се откажувајте никогаш од вашите желби! До крајот на годината сите да се пофалиме со две цртки!
Здраво, правев инвитро во Систина кај Ивановски и успешно е. Сега сум 8ма недела. Треба да закажам преглед за 11-12 недела. Дотогаш сум на терапија со пролутекс. Е сега ме интересира дали тој преглед во 11та недела се смета како прв скрининг? Дали пак треба да закажам кај истиот доктор што ми го правеше инвитрото Ивановски, или сега треба кај другите доктори што се специјално за скрининзи? До кога всушност треба да сум докторот? Дали тој ја води цела бременост ? Дали тој и породува?
Од самиот почеток кога постигна бременост со ивф па до крај бев кај него.На порагај поминав супер Немаш потреба да правиш друг скрининг,тој ќе ти го направи .Топла препорака.Пред се е човек,а после доктор.
Ти благодарам на одговорот. А дали и за вториот скрининг во 20та недела беше кај него? И за породување дали тој всушност пораѓа или кај другите доктори? Искрено за пораѓај не би доплаќала 20к плус, а претпоставувам дека тој е во поскапата група.
Достави ги одма, барем тие работи што ти ги побарале се прават во 1 ден, иако мислам дека ова под број 2 беше задолжително. Исто според кажувањата тука мислам дека секоја недела имаат комисија. Е сега, има ли некој кој правел дополна да каже за колку време после тоа му дале одговор т.е.ваучер?
Јас бев кај Лазаревски, зборувам за пред 5 год. До 12 недела ме гледаше и ми кажа не е задолжително кај него,ако сака. Бев за вториот скрининг кај Димчев во Систина и Гак паралелно. А потоа си одев само во Гак и таму се породив. Ако не ти се даваат допонително и не мораш. Со среќа и со лесно. Ти си избираш. Битно е се да е уредно.
Не нема да те одбијат ако е све во ред ја би ти рекла да доставиш 2 мислења за 2ди3д јас така направив пошто за истото ме имаа вратено
Јас со првата бременост од почеток до пораѓај кај него он ме следеше до крај сега дај боже пак кај него ќе бидам јас кога идев кај него не правев други контроли ни кај матичната не идев.пред се добар човек грижлив и со добро срце.со среќа
Девојки, дали некој има правено во СИСТИНА ивф на природен - модифициран циклус, односно со мала хормонална стимулација, и колку ве чинеше? Ви Благодарам
Jas imam praveno ama bez nikakva hormonalna stimulacija cisto na prirodno cenata na punkcija e 38800so anestezija bez anestezija 28600 denari a za transver plus plativ 79200
Имаш висок ФСХ? АМХ си проверувала до сега? Да те одбијат нема, ама ако ти е многу низок АМХ може со донирани јајце клетки да ти одобрат ваучер. Порано прифаќаа со молба еден ваучер да ти одобрат со свои, ама сега не знам како е.
Koga bockate buserelin i bemfola na ista strana od stomakot bockate ili razlicna? Za bemfola prasav deka se 2 inekcii mora edno po drugo na ista strana, ama pred bemfolata za buderelin ne prasav