Зошто Таше ин витрото преку фонд го вика волонтерско? Демек за без пари го праи Иначе не сум негова пациентка,ниту сум била,сега случајно ми излезе рил на почетна,се изнасмеав,па да споделам
Preku edna prijatelka go dobiv infoto, ke ja baram vo ponedelnik, pa ke prenesam ako seuste nemaa dobieno odgovor
Здраво девојки, сакам да ве прашам дали некоја од вас има искуство со инвитро кај др.Калчовски и со Мон Бебе? Ви благодарам
Мене со ниско амх ми одобрија со донор, дадов жалба ми ја одбија. Ивф правев без ваучер со мои јк фала му на Бога второто беше успешно. Ми иде некогаш да му се качам на Тофоски да му го покажам моето "нема шанси" со твои јк да успееш имаш години. Мислам дека со носко амх одобруваат со твои јк ако другите хормони ти се добри и ако ехото е добро. Кај мене хормоните не беа добри.
Значи, во случај првото да биде неуспешно, да гледам при повторно поднесување да се добри хормоните. Ти со колку Амх беше?
Здраво девојки Денеска ми стигна одговор од фондот за БПО, кој гласеше " известување за докомплетирање на барање".. По приложените документи бараат да се докомплетираат документите со документација за ХСГ и биопсија на тестис. Предходно при консултација со докторот и направените анализи ( 1 спермограм олигоозоспермија и 1 азооспермија, и јас оперирана од циста на јајник) рече со овие резултати директно на БПО. Дали некоја од Вас имала слично искуство? дали може да се пушти приговор на фондот? Пријатна вечер
Значи, во случај првото да биде неуспешно, да гледам при повторно поднесување да се добри хормоните. Ти со колку Амх беше?
За многу брзо ми падна на 0.2 за помалку од година. Според Тофоски ниско амх е рана менопауза. Кај мене во фамилија е генетски рана менопауза. Ги остава на 40 години или максимум 42. Ама не значи дека не може човек да има деца. Треба да се проба во секој случај и доктор не смее да си дозволи да каже дека нешто нема шанси кога ете јас сум доказ дека има шанси.
Јас мислам немаш потреба од приговор, туку да ги направите испитувањето и да го пуштиш. Тогаш пак ќе ти одговорат.
Па што не се откаже од државните пари со ваучери. Ама не, слатки му се и тие. Многу неумесен коментар на сета мака што ја преживуваме и психички, физички и финансиски.
Да, секако 1. АМХ 2. ЕХО СО ОПИС НА ОВАРИУМИ СО БРОЈ НА АНТРАЛНИ ФОЛИКУЛИ Овие ги побараа, планирам утре да ги направам и да ги доставам во понеделник
Девојки едно прашање колку стоп инекции имате примено пред пункција? Дали има некоја што има примено две и има успешно оплодување или нема врска едно со друго?
Пред да почнеме со ин витро матичен гинеколог ме прати кај Тофовски он работи со инфертилитет. Една година изгубив со инсеминации без да ми побара спермограм и да види дека и сопругот има проблем. Им витро правев во Њу борн кај доктор Татјана.
За дијагноза азоспермија по правилникот за БПО задолжително е да се достави биопсија на тестиси. Штом добивате и дијагноза олигоозоспермија требало да направите пак спермограм и да приложите уште еден со таа дијагноза, наместо тој со азоспермија. За ХСГ-то, ние сме со дијагноза азоспермија, три ваучери имам искористено (последниот пред 4 години), за ниеден не ми побараа ХСГ. Само што тогаш во правилникот пишуваше дека кога се работи за тежок машки фактор доволно е само 4D ехо да се достави. Сега во новиов правилник таа реченица не ја гледам. https://fzo.org.mk/sites/default/files/fzo/legislativa/opsti-akti/pravilnik-bpo-2024-mk.pdf