Koj den posle transfer vi zakazaa prvo eho? Transfer mi bese na 28.02 , sega doktorot mi rece na 27.03 da oda
Девојки здраво. Од нареден петок ќе треба да се боцкам Триптофем пола инекција дневно. А тие нели се спремни како клексанот,имаат и шприц и игла. Утредента пак со истата употребена игла да се боцкам? Пошо не се вади.
Zdravo devojki denes pravev test preku krv i e negativen nisto od moeto invitro vi posakuvam mnogu sreka na site sto ste zapocnale i da si gi vidite posakuvanite rezultati malku sum razocarana denes ama odeme ponatamu
Дали некоја имала успешно инвитро со покачен пролактин? Денес проверив и ми е 49,49 ng/ml од референтни вредности 5-35. Кога собирав документи за ваучер исто ми беше покачен, првиот пат 67, вториот пат проверив ми беше околу 57, испив 2 таблети достинекс и ми падна под референтните вредности, ми беше 4. Тоа беше пред 3 недели. Сега пак е покачен. Испитувано е се во истата лабораторија. Пред 2 недели поднесов документи, чекам одговор. И сега не знам што да правам... Ендокринолог овде кај нас нема, освен да одам за Скопје.. Секој совет е добредојден..
Би било добро да го средиш додека чекаш ваучер и така имаш време ќе почнеш со боцкање или трансфер ако правиш исто е ќе имаш време среди го Душо што можно побрзо со среќа
Епа неможев да издржам без да ти се заблагодарам уште еднаш какво олеснување од вчера стварно ми помогна жими све ми ја ублажи болката а гледам денес модриците не се како вчера ти благодарам многу спиев многу мирно пошто имав проблем на секоја страна бев крш фала најмногу **
Мене со пролактин 35 ми правеше ивф Трајковски,што не требало и неуспешно беше.Колку само на ред да поминам.А,после дознав дека за бременост треба да е од 10-15
Нема на што ,мило ми е што ти помогнав.Мачкај само редовно .Јас сум целата со модрици.Спасот во неа го најдов.
Во Плодност ми беше првото ивф кај д-р Таше. Извади 3 јк, од кои 2 се оплодија и ембрионите беа со висок квалитет, ми вратија 2, но сепак беше неуспешно. Докторот има знаење и можеби е солиден, но мене не ми објасни ништо ниту еднаш и не ми даде никакви суплементи да пијам, ни фолна киселина. Беше лут дека сите испитувања сме ги направиле на друго место, а не кај него. Искрено, не ми се допадна воопшто неговиот однос, арогантен и бесчувствителен, особено кога бев со резултатот од бета ХЦГ, иронично ми рече: Ахх ништо, сега наредно преку фзо за 6 месеци.... Тотално без никакво чувство и жал. А секоја пофалба до останатиот персонал, за сестрите и ембриолозите, особено за ембриологот Стефан, кој е многу стручен и фин, објаснува се до детали. Тоа е моето искуство со Плодност.
Се закажав во четврток на прва консултација кај д-р Трајковски. Чекам да ми го одобрат ваучерот од фзо, па ќе се одлучам каде ќе одам, да видам и каков впечаток ќе ми остави докторот. Благодарам многу за советот и мило ми е што сте успеале ❤️
Moze i toa e odlicno kaj mene jas koga pravev prviot pat izvadeni 13 jajce kletkinod tie 6 se oplodija na 5 den imav transver na 2 embrioni i drugite gi zamrznav i jas si znam 4 zamrznati koga posle nekoe vreme gledam na izvestajot pisuva 5 zamrznati a dva vrateni jas se isplasiv da ne se nesto smesale vo bolnicata otidov so soprugot i prasav sto kako e mozno i mi objasnija deka na 5 den na denot na trasverot uste eden se podelil na dva taka da se e mozno
Здраво девојки,утре имам пункција и ме интересира како се сметаат 3 или 5 дневни ембриони,дали како прв ден се смета и денот на пункцијата или од наредниот? Благодарам
Denot na punkcija e 0ti den Od drugiot den koga ke ti se javat da ti kazat kolku ima oplodeni ke racunaat 3 ili 5 dena