Сите тие болки што ги чуствувате после трансфер се од терапијата што се прима т.е од прогестеронот и не само болките исто и гадењето и поспаноста, многу е рано за некакви симптоми за бременост, дури и да има настанато бременост симптомите се развиваат таму после 6 7 недела кај некој и воошто нема, оваа што го пишав ми е кажано од доктор, а за лежење изборот е твој но не би ти препорачала нонстоп лежење на матката и треба циркулација
Точно мене многу ми се гадеше од прогестеронот,дури и повраќав наутро.На секоја миризба ми беше лошо.Ама не беше знак за позитивна бета,негативна беше.Не постојат симптоми во кои ќе си сигурен дека успеало
Zdravo devojki sakam da ve prasam eve veke pet sest dena ciklusot ne mi doaga proveriv beta negativna e mozno li e od terapijata nesto da mi e poremeteno eve veke tri dena koga ja imam prekinato i uste ne sum dobila dali e normalno toa inace na mene mi doaga na sekoj 24 dena mislenje od vas nekoja sto imala takvo iskustvo
Здраво девојки не знам дали прашањето е за овде.. но ми побараа докомплетирање на документи конкретно амх… и резултатот од амх ми излезе 0.28 некако ептен се разочарав, дали некоја имала толку ниско амх, а сепак се случила бременост со ивф?
Дааа. Јас имам бебе од 3 месеци со амх 0.2. Само не ми дадоа ваучер т.е. ми дадоа за со донор, што нормално не ми беше опција барем додека не пробам еднаш два пати со мои јајце клетки и си платив приватно. Фала Богу кај нас беше успешно од втор пат. Многу е важно пред да почнеш со ин витро да поработиш на квалитетот на јајце клетките. И да не се разочаруваш ако ти вадат по една, по две јајце клетки. Важно е да се оплодат и нормално да се фати.