Taka e, vo pravo si.. Ama se ova mi e prv pat i nekako edvaj cekav da pocnam so cela postapka za IVF i ova so cetvrtava inseminacija epten nekako me presece.. Kazi mi te molam koga pravese inseminacija na gak sto ti go dadoa tolku brzo otpusnoto? Jas so site tri inseminacij na gak cekav po mesec ipol i kusur..
Јас ги правев во 2024 летото. Одев претходно скоро една година кај Тофовски, он ми го водеше инсеминациите, а тогаш беше и претседател на комисијата за ваучери можеби и затоа брзо идеше. Сега не знам како е. Ама ако е уште претседател оди кај него на преглед на гак прашај за колку време би било.
Може и да каже оти и е заваучер. И јас правев одамна 5 инсеминации пред да одам на ивф. Др Роса и др Тофовски ме правеа опера ИЈА.ЗА ЖАЛ неуспешно инсеминации. А ивф успешно. Фала му на бога имам Ангелче. Сега се надевам за второ да биде пак успешно... Уште не сум почнала. Здравје само.
Devojki pomognete nesto za kiselini vo zeludnikot nekoj lek 5ti den mi e od transfer ama strasni kiselini imam jas i onaka si imav problem.so zeludnik ama si piev Nolpaza i nemav maka no sea ne smeam i strasno pecenje imam vo zeludnikot pomos nesto?
Imam izvestaj za kleksani na koj pisuva enoxaparin. Prethodno koga refundirav kupuvav Rovi enoxaparin. Dali so ovoj izvestaj mozam da kupam na primer 20 Rovi, pa posle 20 clexani. Dali ke imam problem za refundiranje?
Enoxaparin е генеричкото име на лекот. Можеш да купиш и Rovi и Clexane. Јас сум ги купувала мешано со ист извештај и ми ги рефундирале.
Девојки утре ќе правам бета па сакам да се спремам и за убаво и за лошо еве денес освен температура што осеќам ништо друго. Па сакав да прашам јас имав ваучер за криотрансфер е сега мора ли да се чека 6 месеци за да се поднесе нов пошто ќе мора од почеток да почнам немам замрзнати веќе. Или пак приватно да ве прашам колку би ме коштало во Систина јас стварно сакам да бидам подготвена за секој случај си прашувам за да си најдам утеха негде фала ви
Клексани рефундираат само после позитивен тест? Дали некоја рефундирала клексани примени во постапка? Или по трансфер?
Jas sega pravev ifv na priroden ciklus. Za srekja taa 1 jajcekletka sto ja izvadija se oplodila, cekam da mi se javat za transfer ako stigne do 5ti den blastocista. Toa me cineshe 24.000den, a ako ima transfer ushte okolu 80.000den
Девојки може ли да споделите искуство со плодност, каква терапија дава таше до трансфер и после трансфер