Tuka So stimulirano nisto i to na 6 izvadeni jajce kletki, produzivme na priroden ciklus odma i bese uspesno. So srekja
Јас рефундирав во тек на постапка односно од трансферот до позитивен тест. Немаше проблем, само не се сеќавам со која шифра беше.
Јас имав успешно ивф на природен циклус, синчето ми е две и пол години. Предходно 6 неуспешни ивф со стимулација.
Do koga primivte proluteks ampuli? Lele luge preskapoo sve, ciklogest , proluteks, kleksani i drygi apcinja sto mi prepisaa pa za 10’dena okolu 10.000 den me fakat ne se izdrzuvat
Исто богами трансфер ќе платим подобро него терапијата после што следува плус јас сум почната 1дна недела пред трансфер со терапијата до сега господ знае колку сме дале на арно нека е за добро нека биде
Ehe dodeka se samo tie dobro e pa impril pa metil folat pa b12 pa nz uste sto bese, vaka prolutex bockav do 10-11 nedela mislam bese potoa bese se dobro i mi gi prekinaa ciklogest do 24-25 nedela po 2 na den stavav potoa mi gi prekinaa i tie, kleksan se bickav do kraj i posle poragaj uste cel mesec mozebi nekoj pokratok ili podolg periot e gi koristil jas tolku gi koristiv
До 12 недела. Месечно 500 евра ме кошташе терапијата ама се исплатеше. Ако имате родители нека помагаат. Нас ни плаќаа по една неделна терапија зошто стварно е премногу. Околу 8000 денари ми беше неделна терапија. Пак ќе кажам фала му на Бога вредеше.
Јас примам по 2 ампули пролутекс, сабајле и навечер. + гел кринон, клексан х1 на ден, такролимус, естрофем.... + витаминска терапија (метил фолат, Б12, Д вит, Пре мама). До 8ма недела примав и инекции ТеваГрастим на секој 4ти ден по една доза (секоја инекција е 4000денари. 10 дози испадна 40 000 само за теваграстим инекциите) Отприлика на ден ми иде 1600 денари терапијата сега, без теваграстимот. И јас сакав да прашам дали некој бил на слична терапија кај Митко Ивановски, до кога го препишува пролутексот? Парите ќе ги оставам, ама цела сум отечена од инекции, нема место кај да боцнам веќе, цел стомак модрици, дневно боцкам по 3 инекции. Клексанот знам дека ке остане до крај на бременост, ама за пролутексот се молам до 12 та да го прекине зошто ми се повраќа веќе кога ми иде времето за боцкање. На почетокот немав толку болки ама веќе се преморив физички...
И јас сум кај Ивановски со истата терапија.Со првото дете исто беше се, пролутекс ми преќина во 12недела,со двата клексани продолжив до крај.За кринон гелот не се сеќавам до кога ставав.Ама многу ме нервираше.
богами Алек ме спаси мене и јас немав место кај да боцкам веќе ама од кога го користам ова богами се спасив не ме боли мешето и немам модринки како што ги имав
10ти ден денес ќе почекам до четврток пак да правам ако до тогаш расте се надевам бар малку надеж имам
Здраво, дали знаете од кај може да се набави пролутекс поефтино од соседниве државе и како се движат цените таму? Фала