Ne baraj nikakvi simtomi Site se isti so pms I koga sum imala neuspesni transveri i ovoj uspesen se bilo isto Jas sum 8ma nedela i uste nemam klasicni simtomi na bremenost
Probaj nareden mesec na priroden ciklus 24.000den e punkcija i oploduvanje i ako ima transfer okolu 80.000den, stvarno 1 jajcejletka vadad ama vredi da se proba. Jas deneska ke imam transfer na toj 1 embrion, a minatiot mesec so dolgi stimulacii ne stignav do transfer
Здраво девојки, дали некоја која што е poor responder на терапијата, пробано е и со долг и со краток протокол, како и модифициран природен, да има успеано со скроз природен циклус, без никаква дополнителна терапија освен суплементите?
Јас имам нередовни циклуси дали ова може да го направат на мене пошто 1дно ама вредно да биде каде правиш иначе Со среќа Душо те чекаме со убави вести
Vo Sistina Ke se javish i ke prashash za toa sto nemash redovni ciklusi doktor da ti kaze. Inaku jas sega si lezam vo soba, zavrshi transferot
Здраво феминки, Потребно ми е инфо,за искуство кај Хаџи Леџа Се спремаме за второ инвитро, првото го направив во Систина но многу лош пристап имаат. Се надеваме дека второво во New Born ќе биде ок Секое искуство ми значи, Ви благодарам
Jas imam pozitivno iskustvo so new born, profesionalnost preciznost,od sestri embriolozi,se komplet,jas bev kaj Trajkovski,mislam kaj bilo koj od niv nema da zgresite
Здраво Да пријавам прво неуспешно инвитро па ми треба ваша помош, др ми рече дека имам септум поточно матка во форма на срце и ми предложи хистероскопија (тоа беше пред инвитрото но сепак одлучи да продолжиме) и сега не знам дали тоа беше причината или потребни се дополнителни испитувања, со машки фактор сме а имаме замрзнати ембриони и на 3 и на 5 ден. До сега покрај основните хормонални испитувања имаме испитано кај двајцата кариотип и кај мене тромбофилија. Дали некој има соработувано со бекамедика др Марија и искуство ако може пошто многу е скап целиот процес.
Ako septumot ne bil pricinata za neuspesno ivf sega sigurno ke bese za abortus ponatamu koga plodot ke rastese do mestoto kaj sto e septumot i ke nemase mesto za da se razvivat, i jas imav septum i 3 doktori mi preporacaa da go ostranam pred da probam za bremenost iako bese malo.Mnogu lesna postapoa bese so celosna anestezia zavrsuvas za 30 minuti i odis da si pies kafe
Јас исти би ти препорачала хистероскопија.Многу работи што не се гледаат на обично ехо,овде се откриваат.И септумот ќе се среди,и ќе земат проба,да не имаш случајно некое воспаление хронично.