Може, само мора докторот кај кој ќе правиш ивф да ти напише писмо/препорака за директно ивф без инсеминации.
Zdravo devojki sakam da ve prasam nekoja skoro sto e podnesuvala za vaucer kolku spermogrsmi treba da se dodavat vo fondot jas mislam dva deka treba ama kolku vreme treba da e razlikata pomegu prviot spermogram i vtoriot
Se javiv da prasam zaso moze da e taka posto toa mi e prvo invitro na 37god mi kazaa emrbionite bile dobri kvalitetni e ssga imalo dve varijanti ili ne se razvivale ili matkata ne gi prifatila toa e drugo i jas neznam sto e problem i sto da ispituvam poveke koga se e mi e vo red e sega malce pred postapkata TSH mi se kaci na 2.93 ama kazaa ne e toa problem posto proveriv antitela bea negativni mozda od stres se pokacilo neznam sto da kazam mozda sega ne bil momentot gospod najdobro znae
Повели ископирано од правилникот: - Најмалку 2 спермограма изработени во две различни институции овластени од Министерството за здравство, со растојание од најмалку 3 месеци, а последниот не постар од 6 месеци.
Да и јас мислам сигурно телото не ги прифатил не мислам дека е проблем tsh , пошто нее кој знае колку качено.ајде повеќе среќа другиот пат
Еве јас пак тука му пишав на докторот ми побара друга бета од друга лаб.. правев и 5 беше му ја пратив уште не ми одговори ама мислам дека ќе каже да не продолжам терапија се знае е сега јас лично сакам да се видам со него и ќе побарам термин пошто и биохемиска бременост ми рече имам. И јас мислам дека матката не ми прифатила 5дневните ембриони или не биле добри или пак таа преграда што ја имав и рече дека не пречи била причина веќе се деси причини може 1.000 да излезат важно јас за 6м пак ќе почнам и ќе вратам на 3ти ден нема веќе киксови .
Nikoj neznae zaso taka i pravata vistina nikoi nemoze da ja znae samo gospod...pa jas nemam ni pregradi pa zasto ne se sluci i kaj mene znaci nikoj ne ja znae pravata vistinA
Жал ми е, ќе биде само бе се разочарувај и не се откажувај. Ако имаш преграда најдобро отстранија, ама би ти препорачала да ти земат брис од матката да се утврди дали имаш некакво воспаление на матката (чести се после биохемиска бременост кај мене беше така па пиев антибиотици) и да се види дали имаш НК клетки убијци и ако има да бидеш покриена со терапија. Ако немаш испитано генетски мутации испитај си и тоа да видиш дали ќе има потреба од клексани. Поздрав
Да добро викаш долго време имав инфекции и ги лечев едвај многу беа упорни кажими што треба да испитам баш? Иначе клексани примав ако е ова во врска со гушата да малку покачен ми беше едниот ама ништо страшно е сега ништо страшно ама нешто било иначе овие месеци ќе потсредам све па на чисто да сме кога ќе почнам ама пиши ми све што треба да испитам и ќе почнам од сега да видам баш дали има нешто.. ти благодарам многу
Здраво девојки, денес за жал добив негативна бета под 2 на 14 ден, се консултирав со докторот и ми рече да ја продолжам терапијата уште неколку дена, па пак да направам тест. Што мислите вие за ова?
Ако имаш дома од терапијата продолжи ама нема шанси.ама ако немаш не би ти рекла да трошиш за џабе уште мојата е 5 и денес прекинувам.иначе жал мие повеќе среќа следниот пат
За жал, премногу е ниска. Не знам кој др би рекол да се продолжи терапија, вообичаено се прекинува. Собери сила за следен пат
Не можам да разберам зошто ти рекол да ја продолжиш.Тешко дека ќе се имплантира после 14 дена.Јас лично би ја прекинала,а ти одлучи како што мислиш
Се што е бета под 100 на 14ти ден, тешко дека преминува во одржлива бременост. Незнам зошто докторот ви дава лажна надеж и пролонгирање на агонијата. Јас лично не би продолжувала и не би се изложувала на дополнителни стресови