Може, само мора докторот кај кој ќе правиш ивф да ти напише писмо/препорака за директно ивф без инсеминации.
Zdravo devojki sakam da ve prasam nekoja skoro sto e podnesuvala za vaucer kolku spermogrsmi treba da se dodavat vo fondot jas mislam dva deka treba ama kolku vreme treba da e razlikata pomegu prviot spermogram i vtoriot
Se javiv da prasam zaso moze da e taka posto toa mi e prvo invitro na 37god mi kazaa emrbionite bile dobri kvalitetni e ssga imalo dve varijanti ili ne se razvivale ili matkata ne gi prifatila toa e drugo i jas neznam sto e problem i sto da ispituvam poveke koga se e mi e vo red e sega malce pred postapkata TSH mi se kaci na 2.93 ama kazaa ne e toa problem posto proveriv antitela bea negativni mozda od stres se pokacilo neznam sto da kazam mozda sega ne bil momentot gospod najdobro znae
Повели ископирано од правилникот: - Најмалку 2 спермограма изработени во две различни институции овластени од Министерството за здравство, со растојание од најмалку 3 месеци, а последниот не постар од 6 месеци.
Да и јас мислам сигурно телото не фи прифатил не мислам дека е проблем tsh , пошто нее кој знае колку качено.ајде повеќе среќа другиот пат