Здраво на сите, дали одобрувааат ваучери, дали некој оваа недела добил одговор? Доставив документи за докомплетирање на 19.03 уште немам одговор или е рано, а јас брзам
Здраво девојки Лани имасе објава од Мин за здравство дека клексани ќе одат со рецепта, без малтретирања со рефундации, арно ама аптекиве немаат никакво инфо. Кој во скоро време од вас земал клексани и како е регулирано сегњ
Срамота, Јас и во службен весник читав дека беше објацено баш лани, преку рецепта дека ќе иде, катастрофа е се, во пракса ништо. Ќе банкнотираме од сите трошоцу, кај ни се други терапии изгор што се, немам коментар
За жал уште се заглавени со документација за да се спроведе, а најавија уште есента. Сега за да рефундираш мораш да имаш извештај од специјалист од терцијарно здравство. Јас бев пред еден месец на гинекологија добив извештај - врз основа на дд димери и хемостаза. Сега за нов месец пак треба да одам на клиника да испитам, па после пак на преглед и да се молам да ми одобрат клексани. Без таков извештај ќе треба целосно на приватно да ги земам а не е воопшто мала сума. Јас ставам х1 на ден, месечно е 7500, ама има многу што ставаат по х2 на ден.
Devojki 8 den od transfer na 3 dneven embrion nemozam da izdram vekje se mislam dali da pravam test preku urina. Sakav da prasham dali nekoja imala pozitiven test na 8+ den
Уште бетер значи, претходно беше со наод од трансфузиолог од клинички, страшно, кај треба да се мирува со ивф ќе акаме по сите можни клиники, крајно нехумано
Koga proveruvate beta hcg posle transfer na 5-dneven embrion? Na izvestaj mi pisuva na 12 den test na bremenost Jas denes na 9ti den od transfer broejki i den na transfer pravev test od najevtinite mi pokaza dve crticki ama eptenn epten bleda duri na slika ne se poznava... Koga da napravam beta hcg, 12 den e sabota. Transferot mi bese na 19 den od ciklus
Да се пријавам и јас со две црвени линии на 12 ден од трансфер на еден тридневен ембрион. Проверив и бета, 108 ми е, во петок ќе повторам пак, се надевам да се дуплира убаво. Ви посакувам на сите до една да ја напуштите групава со минимум 2 позитивни теста
Сакате да пратиме мејл за клексаните? Ако им стигнат повеке мејлови со иста содржина може ке има некаков ефект. Јас веке не ги примам но кога ги примав и на сите аптеки им пишав ама ист одговор добив. Крајно безобразни се, па нека не објавуваат ако не мислат да го спроведат.
Аа не израдува со среќа дај боже за 9м со бебуш во раце со лесно Душо Нека процвета форумот веќе да видиме позитивни тестови дај боже лесна нога да си имате и да не влечете и нас
Не е до аптеките, тие добиваат известување од фондот кога има некакви измени на лек и одма се добива шифра за тој лек и веќе стасува на залиха секаде на позитивна листа. За клексаните се зборуваше дека ќе почнат ама нема никакво известување, додека фондот не прати известување со шифра аптеките ништо не можат…