Здраво на сите! Ве молам за инфо. Имам многу ивф зад мене ( богами и години), некои во Македонија, некои надвор, и до сега сите се неуспешни, без имплантација. Дали некој знае каде можам да ги направам следниве тестови: ERA+EMMA+ALICE NK клетки тест И колку чинат ориентационо? Каде е најдобро да направам Хистероскопија и биопсија на ендометриумот? Благодарам
Jas del od analizite potocno NK kletki, gi pravev na institut za imunologija, za zenata treba upat od maticen ginekolog (molam pregled), a za soprugot od opsht maticen lekar. A histeroskopija i biopsija isto na klinika na GAK. Ako imate odvishok pari odete sistina
Devojki dali e moguce mene pred invitro da zapocnam menstruacija mi dojde na 1vi mart i veke na vtoriot den pocnav so inekcii neuspesno mi bese i eve pak na ista data mi dojde ni kasnenje nisto ni pa nekakvo poremetuvanje posle hormonska terapija
Да ,баш реплицирав на истата членка што реплициравте и вие за ДХЕА . Првото инвитро извадив само една јк, после за второто пиев ДХЕА повеќе од 6 месеци и извадив 6 јк, мислам најмногу ефект имаше тоа а плус пиев и витамини и Q10
Девојки ве молам за совет што е најпаметно. Следната недела имам планиран трансфер, а 8-9 дена потоа сум старосватица на свадба значи морам да појдам неможам да откажам. Дали да го одложам трансферот или да напраам трансфер и да појдам на свадбата?
Слободно направи трансфер и оди на свадба. Првите 2-3 дена одмарај повеќе и после нормално функционирај. Успех ти посакувам
Веќе 8/9 дена ако поминат од трансферот не би требало да има проблем некој си шета секој ден си пешачи зависи како сакаат ти немој да скокаш и да заиграш многу штикли немој гледај си како ќе ти биде удобно тебе. успех ти посакувам