Здраво на сите! Ве молам за инфо. Имам многу ивф зад мене ( богами и години), некои во Македонија, некои надвор, и до сега сите се неуспешни, без имплантација. Дали некој знае каде можам да ги направам следниве тестови: ERA+EMMA+ALICE NK клетки тест И колку чинат ориентационо? Каде е најдобро да направам Хистероскопија и биопсија на ендометриумот? Благодарам
Jas del od analizite potocno NK kletki, gi pravev na institut za imunologija, za zenata treba upat od maticen ginekolog (molam pregled), a za soprugot od opsht maticen lekar. A histeroskopija i biopsija isto na klinika na GAK. Ako imate odvishok pari odete sistina
Devojki dali e moguce mene pred invitro da zapocnam menstruacija mi dojde na 1vi mart i veke na vtoriot den pocnav so inekcii neuspesno mi bese i eve pak na ista data mi dojde ni kasnenje nisto ni pa nekakvo poremetuvanje posle hormonska terapija
Да ,баш реплицирав на истата членка што реплициравте и вие за ДХЕА . Првото инвитро извадив само една јк, после за второто пиев ДХЕА повеќе од 6 месеци и извадив 6 јк, мислам најмногу ефект имаше тоа а плус пиев и витамини и Q10
Девојки ве молам за совет што е најпаметно. Следната недела имам планиран трансфер, а 8-9 дена потоа сум старосватица на свадба значи морам да појдам неможам да откажам. Дали да го одложам трансферот или да напраам трансфер и да појдам на свадбата?
Слободно направи трансфер и оди на свадба. Првите 2-3 дена одмарај повеќе и после нормално функционирај. Успех ти посакувам
Веќе 8/9 дена ако поминат од трансферот не би требало да има проблем некој си шета секој ден си пешачи зависи како сакаат ти немој да скокаш и да заиграш многу штикли немој гледај си како ќе ти биде удобно тебе. успех ти посакувам
Можеш да идеш слободно, само посмирено, немора многу да играш и да скокаш. Кога можеш седнувај, посталожено играј, не се оптеретувај со неудобни чевли. Јас мирував првите 3 дена, после малку по малку почнав да се движам, веќе 6ти ден се вратив на работа.
Devojki zdravo, Dali imala nekoja iskustva so zapremenuvanje posle histoskopija na isthmocele. Posle kolku vreme od intervencijata moze da pravime IVF imame 1 zamrznat embrion. Nie planiravme sega da pravime transfer no za zal na pregledot mi go otkria ova i transferot go otkazavme
Обично викаат дека трансфер може да правиш после два циклуса по извршената хистероскопија и дека се зголемени шансите за бременост.