Era, emma и alice прават во плодност, а праќаат мислам во Шпанија. Не се сеќавам колку беше, јас прашував само за emma и alice и беше над 1000евра. Прашував и во клиника во Љубљана, бидејќи испитуваат свежи примероци, прикачувам што ми вратија. На крај ништо од тоа не направив, направив биопсија од ендометриум со хистопатолошка и микробиолошка анализа кај др Трајковски во NewBorn, хистолошкиот наод беше уреден а микробиолошкиот позитивен на streptococcus agalactiae и за која пиев антибиотик. Кај мене тоа беше решение.
Леле кики жал мие стварно не се разочарувај повеќе среќа следниот пат те гушкам Душо одмарај и те чекаме со нови сили
Зошто досега некој не те упати порано да ги направиш? Значи многу се нервирам имам чувство дека ради реда ни ги прават ин витрата. Сфаќам дека немаш гаранција и има многу фактори ама барем да се почувствуваме дека се што треба од испитувања предложиле и детално го разгледале нашиот случај. Леле, јас си се пожалив. Пак ќе кажам ова од мое искуство каде сама на своја рака си правев дополнителни анализи. Ти може имаш различно искуство. И мене ми останаа ера, ема, алис и Th1/Th2 да проверам. И евентуално сакам за инсулинска резистенција да проверам. Ова може порано требаше. Инаку ера и другите испитувања ги имаш во Плодност. Баш ако можеш пиши за искуство како си поминала и колку чинело. Ти посакувам успех нареден пат. Нема откажување.
Здраво девојки. Дали ќе може некоја членка да сподели искуство со колку инсеминации и одобриле ваучер за ивф со машки фактор ? Нашиот проблем е тоа, направивме една со препорака за ивф но од фондот ни бараа дополнително уште една, па сакам да знам дали ќе ни бараат пак дополнителна инсеминација.
Кај нас со машки фактор вооошто не ни бараа инсеменации, незн можеби зависи од квалитетот на материјалот, досега 3 ваучери сите без инсеменации, дури ни спермограми не ни бараа, само потврда дека имаме замрзнато материјал за ИКСИ.
Благодарам за одговорот. Кај нас се работи за олигоастенозооспермија доста слаб спермограм и не знам зошто со таков резултат ни бараа дополнителна инсеминација..
И јас периодов баш се нервирам со то дека не испитуваат детално се туку само онака. Мене дури сега ми открија инсулинска резистенција и то прилично висока баш пред една недела кога бев за да почнам процес за ин витро кај истиот доктор кај што бев за последната инсеминација. А претходните три инсеминации ги правев Систина. Таму па ич ништо не ми испитаја ни па суплементи ми дадоја. Ако има некој искуство со инсулинска резистенција и ин витро, ве молам споделете. Во моментов сум на диета и пијам таблети метформин, па ќе одам нареден месец за да почниме конечно се надевам. Оф некако се помалку трпение имам, на почетокот се држев подобро.
И ние сме со иста дијагноза, сите гинеколози и уролози со кои разговаравме ни рекоа да одиме директно на инвитро, меѓутоа од фондот сепак ни побараа две инсеминации. После првата дури и беше наведено дека спермата не е соодветна за инсеминација, но сепак од фондот не се откажуваат и денес добив одговор дека мора и втора инсеминација. Само не знам дали треба пауза еден месец измеѓу прва и втора инсеминација, за да ни ги признаат.
Здраво девојки, вчера добив одговор од фзо и стварно не знам што значи тоа: 1. ДА СЕ ЈАВИ НА ГАК НА ОДДЕЛ ЗА ИНФЕРТИЛИТЕТ (ФСХ 16,4 И АМХ 0,2 ако некоја знае, нека ми појасни? Ви благодарам
Комисијата те праќа на ГАК? Па што ќе ти прават таму. Таму Тофоски е главен, јас одев таму пред да почнам постапката за ивф. Ако те убедуваат за донор опција, ако претходно немаш правено ивф немој одма да се нафатиш. Мене таму ми кажаа дека нема шанси со тие резултати и тие години да имам свое дете. Јас не се откажав и имам свое дете, е сега платив приватно ама некои работи немаат цена. Баш пиши ни што ќе ти кажат на ГАК Мене амх ми беше исто 0.2 а фсх 24
Не ми е јасно зошто ме праќаат, ама веќе закажав за понеделин, се јавив на Калчовски па ќе видиме што ќе направиме, иначе амх ми е 0,28 грешка сум пишала погоре, се надевам нема да ми предложат со донор, јас сакам да пробам со мои првично, ако не ќе се откажам од ваучерот и ќе одам на приватно, дали ви излезе премногу скапо на приватно од прилика? Ти благодарам на одоговорот
Isto i mene.Ama doktorite kazuvaat i insistiraat deka nema potreba od EMMA i ALICE deka se se gleda na histeroskopija i so bris od endometrium.ERA testot bara dosta ispituvanje odnosno isto kako za transfer samo simulacija.
Isto i jas zavrsiv so insulinska rezistencija pij si malku od pvie malku od tie hormoni i bolest koja ima seriozni posledici za zal. Isto kako tebe sega doznav i ne znam sto so taa informacija.Glukofazh mi dade mene 500 mg dnevno