И нешто плус имавте со интервенцијата? Јас правев во Систина пред 3-4 месеци само хистероскопија 64 000 плативме.
Девојки јас денес добив циклус но имам страшни болки кои не можам да ги трпам и многу крварење што досега не сум имала вака ни кога сум родила што да правам или нормално е пошто и биохемиска имав
I jas imav mn krvarenje prvite 2dena sto nikogas ne sum imala vaka koga mi doagala menstriacija ama kao normalno bilo posle invitro mada sega tretiod den pocnuva da se namaluva
Девојки ми бараа дополнително 3д со опис да доставам. Го пратив ова ама ова со миомот ме мисли да не ми прават проблем.. докторката рече дека е на надворешната страна и дека нема да прави проблем. Искуства???
Јас имам ПЦОС. Веројатно поради тоа е и инсулинската резистенција. Пиев метформин 500мг една недела, па од денес се префрлам на метформин 1000мг, по препорака на гинеколог. И за мене е нешто ново и ми е криво што не ми ја открија порано а од доктор не сум вратена што се вели. Исто и со тироидната имам проблем. Јас сум чоек со многу проблеми.
Ич да не се секираш, и ја бев чоек со мн проблеми со соодветна терапија сè се решава и се останува бремена. Ако немаш испитано мутации, обавезно и тоа да испиташ. Само позитивно, ќе биде!
Мојот миом беше многу поголем, околу 4 цм, не ми правеа проблеми за ваучер. Три ваучери добив со тој миом, така да мислам дека не би требало да имаш проблеми.
Dali vo skopj pravat otstranuvanje na miom vo drzavna mojot e okolu5.5sm na zaden zid na matkata i mi e strav klasicna operacija a vo privatnite sakat laparaskopski ama mnogu mi e skapo
Жени, може ме прочитавте во ддругата тема. Имаме нормозооспермија За мене повеќе доктори се убедени дека немам пцо.. ко шо ме водеше докторката ивф. Земав тестови за овулација, понеделник контрола кај матична и уролог. Мислите имам шанса да се надевам за природно?
Јас правев лапараскопска миомектомија во Чаир, супер поминав, пред 5 години платив само 3000 денари. За на клиника не би знаела да кажам.
Isto,jas so 500 kava ne znam kaj ke stignam za mesec mene endokrinolog mi dade terapija Prvo za da prodolzam da dobivam mi pisaa dostinex kako da se bonboni,posle od toa i od DHEA(normalno bez pauza)mi nastrada tiroidata i sega normalno rezultat insulinska rezistencija. Se dobiv samo ne dete
Секогаш има шанса па макар да е и најминимална.Сите што сме во оваа борба иако горе долу знаеме дека ќе добиеме,мислам дека кај секоја постои мала надеж.И треба да се има надеж.Момент е некогаш не е се како по книга.Пробувај на секаков начин,и со ифв и природно
Да во чаир пред 2 месеца јас вадев полип и не се чека многу иначе во државна точно после 3 месеци ми се јавија да ми кажат дека ме планирале после недела дена јас си завршив работа им реков фала ви малку доцните иначе во чаир супер си поминав многу чисто и многу фини беа сите