Претпоставував дека се тие. И да еве има ефект кај маж ми многу. Од намалена морфологија,подвижност и концентрација, за неполни 3 месеци до нормозооспермија. Не очекував ич. Предходно пробувавме два три други, немаше подобрување само влошување. Ете сега со ова и со нејзината приказна и јас се надевам на природно.
И маж ми ги пие веке месец дена нема испитано ама се надевам ќе има подобрување .. имаме 2 не успешни иуи и сега почнав да спремам документи за ваучер ... дај боже во меѓувреме да успееме природно...
Мм имаше намалена подвижност на сперматозоиди и поради тоа ги откажа цигарите, а беше страствен пушач, па сега има одличен спермограм. Да не го урочам Не земаше никакви лекарства ни суплементи. Знам дека во некои случаи има проблем и кај непушачи ама ете како препорака од наше искуство.
Здраво, за документи за ИВФ за втор ваучер, дали ви требаат 1 или 2 спермограми и дали HCG треба ново ( имам правено пред 5-6 год и е во ред). Фалаа
И на нас ни имаја пишано препорака за ивф ама мое мислење е дека комисијата видела дека сум имала позитивен тест со првата па поради тоа барале 2ра.. ама реалноста е друга за жал они треба малце подетално да ги гледаат работите со таков лош спермограм која е поентата еве втората инс неуспешна
Dali napravi i drugi ispituvanja? Imashe biohemiska prviot pat? Zoshto da se machish so in vitro ako ti uspealo so inseminacija ednash. Probuvaj pak. Moj sovet chisto, vasha e odlukata sepak. Iskreno mene da mi rechat probuvaj so inseminacii ne bi odela na in vitro pak, koshmar mi e. Sega koga kje mi tekne pak deka treba da pochnam procedura.
Девојки,искуство со кломифенски функционални цисти пред ивф? Ми се појавија од Климифен,пораснаа брзо,едната е 7цм. На терапија со Триптофем сум,естроген и прогестерон уредни,докторот рече чим се добри хормоните океј е. На контрола ќе одам за 3 дена. Рече ако пак растат ќе ги пунктира ама не верувал да растат. Страв ми е многу.
Немам правено други испитувања. Па не знам искрено јас мислам дека инсеминацииве не ми се од некоја голема корист. Можеби ете првата на некоја среќа се фатила ама пак ќе кажам реалноста е поинаква со многу малку сперматозоиди не знам од каква корист би било. И плус доста леукоцити. Правеше спермокултура му испадна некоја бактерија уреаплазма мислам беше, примаше терапија антибиотик ама пак се јавуваат леукоцити.
Штом повторно се појавувааат леукоцити можно е повторно да има бактерија.Се согласувам со претходната членка,може да станува збор за нешто што лесно се средува.Инаку истата бактерија ја имаше сопругот ,ја излечи и после 3 месеци со профертил имавме нормален спермограм.
Пиеше и маж ми 3 месеци профертил. Ако сакаш да ми кажеш што терапија му дадоја на сопругот за бактеријата?
Антибиотик сумамед и него и мене ,иако јас ја немав (неколку пати испитано) .Првите 2 инсеминации беа со ужасен спермограм олигоастенозооспермија дури ни рекоа да не правиме повеке од 2 инсеминации за ваучер.За жал во тоа време не бев доволно информирана за тоа што треба да се испита ,си гуглав и побарав спермокултура после антибиотикот пиеше профертил и за 3 месеци беше нормален спермограм и останав бремена .Тоа што имав биохемиска беше друго нешто(ние сме со комбиниран фактор не е само спермограмот) .Инаку додека имаше бактерија од ниеден суплемент и терапија немаше подобрување
Јас сум 5 години во обиди со мутации сум ,пролактин висок ,пред една година отстранувавме полип па биохемиската,низок АМХ и докторите ми советуваат да не чекам веке
Женски ИТНО, на Гак сум правев уште некое испитување за докомплетирање документи за ваучер, кажете ми каде да одам диреектно да го доставам во фзо во Скопје? Итно ми треба сега веднаш да одам!
-Ако ти треба да поднесеш документи за одобрување на ваучер адресата на Фзо е Кочо Рацин бр.19, до Црвен крст. Стави си на google maps, отприлика во близина на Југодрво автобуската, кај Олимписки базен таа автобуска станица. Прашај било кој, ќе те упати. -Ако си за докоплетирање на документи на веќе одобрен ваучер, тогаш се носат позади спомен куќата на Мајка Тереза на Рекорд. Исто прашај ако не можеш влезот да го најдеш пошто е збутан малку. Јас како што те разбрав локацијата ти треба. Ако има промени нека пише некој друг.
Да локацијата, фала ти што ми помогна тука е позади Мајка Тереза, само што ги донесов, премногу фалаааа!