Здраво, се спремам за трансфер следен месец, па по препорака на докторот почнав да земам Д витамин 2000 единици наутро. Како почнав да го пијам, осеќам тегоби, гадење, губење апетит, главоболка. Дали некој има вакво искуство? Како ги пиете, во кој период од денот? Дали правам јас нешто погрешно?
Витамин Д се зема со/после оброк,пожелно е најобилниот оброк што ти е во денот,бидејќи е витамин кој се раствора во масти.
Јас ги пијам после доручек, ги користам овие на сликата затоа што се меки како капсули и најмн ми одговараат до сега
По препорака на ембриологот витамин Д3 да го земав по ручек, заедно со магнезиум за подобра апсорпција.
Здраво девојки, дали знаете да даваат пролутекс ампула на парче или мора цела кутија да се купи? Благодарам
Благодарам многу за инфо, треба утре да ми донесат од Бугарија а немам за денес. Супер штом може на парче.
Поздрав драги феминки, Јас се подготвувам за документи за инвитро,нова сум во ова процедура,и сите документи ми се готови,сега читам дека двете спермограми треба да имаат разлика од 3 месеци,а ние мислевме и вториот да го правеме после 10 дена! Многу се 3 месеци разлика! Ако ги поднесеме со 2 недели разлика ,дали би не вратиле? Инаку јас имам тубарен фактор,и по лапараскопија едната туба извадена, и едната непрооодна! ❣️
Дали спермограмите се уредни? Ако се уредни и немате машки фактор за неплодност мој совет ти е да не чекаш 3 месеци туку ако ти се брза да ги поднесеш сега како мислиш (вториот нека ви биде од друга лабораторија)па ако ви побараат на 3 месеци,тогаш да почекате и да ги надополните. Мислам дека сега комисијата е пофлексибилна и не гњави многу.
Поздрав мила, Да супер и е спермограмот на сопругот и спермокултурата! Да,така ќе направам,сега зборував и со докториве од фондот истото ми го рекоа,чим првиот спермограм е супер,направете уште еднаш после 7 дена во друга лабораторија и поднесете документи! Фала ти ❣️
Sakam da spodelam moe iskustvo mozebi na nekoj ke mu pomogne imeno imam laparatomija praveno cisti izvadeni endometrioza i tubi izvadeni pravev ivf neuspesno i posle imav septum izvaden projde godina dena se preseliv vo viena i ajde sakam tuka da probam otidov vo mk cisto na kontrola mi naodjaat pak cista me prakjaat na magnet vo vranje cista do 5 da se opeiram ne mi dade intuacija ke odam vo viena i kraj deneska bev tuka vo centar za ivf me gledaat veli ova ne smeta za ivf napravi gi dokumenti i ke pocneme i mi dadoa lista sto da napravam ХИВ I + II антитела HBsAg (Хепатит Б антиген) HBc антитела HCV антитела TPHA (тест за сифилис) Титар за рубеола APC резистенција Витамин Д AMH (анти-Милеров хормон) Хламидија од урина Вагинални брисеви (вкл. хламидија) Брис за габи Брис од секрет ПАП тест I hormoni Vo.mk nikoj ne mi kazal za amh niti sum proverila niti znam za rubioli a pritoa bev kaj dosta poznat doktor i na kraj mi rece moja greska sto ivf ne bidna se zacudiv rekov bozja volja i na kraj mi otkrija septum sto kao treba da vadam vo red izbadiv deneska ja prasav doktorka dali moze da e pricina septum sto sum imala i ona kaza moze ama I nemora tuka vo avstrija ne gi vadime osven ako ne predizvikaat spontan ama srekja si go izvadila znaci zenski barajte mislenje i neka ve vodi intuicija a ova gi stavam cisto da si proverite bidejki ni jas ne sum znaela deka moze da ima vlijanie niti nekogas sum proveruvala a tuka vo at e standardna procedura i barajte povekje mislenja vi treba doktor sto nema da ve tapka po.rame nego sto ke ve vodi iskreno bez razlika na toa sto se rezultati
Nemam iskustvo so ovie doktori no koga pravev muabet mi bea predlozeni 2 iminja ednoto bese na slobodan lazarevski i den denska se kaam Sto ne go izbrav taka da ako bi pocnuvala pa odpocetok i vo mk lazarevski bi mo bija izbor