Јас правев ивф кај др. Митко Ивановски. После тропање на многу врати, правење непотребни процедури кај доктори, кажување одма 4 инсеминации за да се дојде до ваучер... прв пат кај него се почувствував како човек. Најтопла препорака, душа човек, врвен специјалист. Буквално мислам дека неговата позитивна енергија имаше удел во тоа да биде успешно инвитрото од прва и тоа близначка бременост. Ми ја водеше цела бременост, на крај и ме породи. И покрај ризична бременост, проблеми со хематоми и отекување ја истерав бременоста до 37 недела. Го следев и слушав секој збор, ептен сум задоволна.
Јас имам две ифв кај Митко Ивановски првиот ми беше успешен и имам дете второто ми беше со замрзнати за жал биохемиска имав минатиот месец е сега за докторот немам зборови многу е добар внимателен секогаш насмеан и дава се од себе со терапија те натрупува ама тоа муе силна страна иначе немам лошо што да кажам здравје после лето пак кај него за ифв.. со среќа нема да се предомислиш ако го избраш него
И двајцата доктори се врвни специјалисти, мислам дека едни од подобрите во Мкд. Др Лазаревски искусен, прецизен ко часовник, но не збори мн. Др Митко душа од човек ,исто така врвен професионалец. Со него сум веќе 3 години, се надевам дека ќе успееме и дека тој ќе го донесе на свет нашето бебче ❤️ За кој и да се одлучите нема да згрешите.
Devojki, Vie sto ste imale transfer na 3 dneven embrion, kolku denovi prethodno pocnavte da zimate progesteron? Mene doktorov mi prepisa 5 dena prethodno progesteron za 3 dneven embrion, pa sakav da slusnav vasi iskustva... Vi blagodaram!!
Здраво,јас од денот на пукцијата почнав пролутекс и циклогест вагиналети. И ден денес ги примам,после позитивен тест. Ми ја продолжија терапијата до првото ехо,па ќе видиме како понатака после тоа.
Jas bev na 3dneven pocnav so utregestan vaginaleti denot koga mi zavrsi punkcijata a proluteh se bockav na denot na transfer pocnav se do testot sto bese negativen
Јас имам позитивно искуство кај Лазаревски две успешни инв задоволна сум и од сестрата може и не се јавува веднаш затоа што секако има еабота но потоа ме бараше и се договаравме се што како треба убаво објаснува докторот не зборува многу но што и да прашаш ке ти одговори
Правевме торч и андрофлор тест за сопругот и излегоа овие резултати.. Дали некако сте ги третирале пред ивф постапката? Гинекологот сака да ни даде антибиотик и некаква инфузија за сопругот и 2 недели премачкување на вагиналниот дел за мене..
Можеби моето прашање нема врска за самиот процес. Дали сте имале успех при трансфер, а претходните 2 месеци сте биле со милион обврски, во трчаење и да не знаете што попрво да направите или месецот пред трансфер сте биле порелаксирани, без брзање или на мал одмор? Дали има врска ова за успех
Да тоа прашање ми беше поставено од матичната дали сум била пред трансфер стресирана со работа или нешто друго влијае низ организмот стресот е најголемиот проблем за неуспех јас имав проблем со документите никако неможев да се разберам со мојата матична поминав низ голем стрес и се до тестот ја си седев така мислев дека сум опуштена ама не затоа не му ја мисли многу релаксирајсе
Прво ин витро ми беше кај др. Лазаревски, успешно беше. Сега сум бремена со второ, природна бременост, но ме следи докторот (поради спонтан и биохемиска сакав специјалист да ме следи па пак се вратив кај него) и малку е да кажам колку е посветен и стручен кога одев и за ин витрото и еве сега, така да, моја препорака за др. Лазаревски.
Кој инозитол суплемент го користите? Има многу на пазарот а не сите имаат добар квантитативен состав. Од кој сте задоволни или ви го препорачал доктор?
Јас пиев Фолиномел ќесички затоа што само во нив има дури 4 грама мио инозитол. Во Македонија нема ниту еден препарат со мио инозитол во таква поголема доза и заради тоа земав Фолиномел. 3-4 кутивчиња испив,дали имаше кај мене ефект не знам,пак сум за ивф. Имав инсулинска резистенција и внимавав на храна и пиев Метформин 500мг дневно. Сега немам.
Дали вредноста на ТЅН - 2,47 е во ред за криотрансфер? Знам дека треба да биде ТЅН - 2. Некој со искуство и позитивен тест на вакво ТSH. Пијам еутирокс 25мг
Jas mislam deka e ok, no stom ti napravat transfer odi do kaj internistot koj te vodi za tiroida da vidis sto ke ti kaze, bidejki kolku sto znam i od terapijata se kacuva Tsh -to, posle utvrdena bremenost isto taka se pokacuva tsh, neka te sledat, moze ke ti zgolemat terapija, jas taka bi napravila
Девојки,Бемфолата и Триптофемот ги примам во периодот од 15 до 17 часот. Е сега малку се двоумам за утре. Во 14 часот ќе тргнам на пат,ќе шетам,па во ресторан,се така до вечерта. Не сакам да ги носам по пат и да се боцкам кај стигнам. Постои ли можност во 14 да се боцнам? Сте имале ли ваков случај?
Јас се боцкав минатата година за време на летен одмор на плажа немав никаков проблем, докторот ми имаше нагласено стриктно во исто време секој ден да се боцкам