Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

266 глас(а)
    14,6%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

208 глас(а)
    11,4%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

62 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

37 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

22 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

108 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

91 глас(а)
    5,0%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

116 глас(а)
    6,4%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

119 глас(а)
    6,5%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

333 глас(а)
    18,3%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,4%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

296 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

35 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

61 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

51 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,5%
  1. Ana1991

Ana1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2024
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    221
    Јас правев ивф кај др. Митко Ивановски. После тропање на многу врати, правење непотребни процедури кај доктори, кажување одма 4 инсеминации за да се дојде до ваучер... прв пат кај него се почувствував како човек. Најтопла препорака, душа човек, врвен специјалист. Буквално мислам дека неговата позитивна енергија имаше удел во тоа да биде успешно инвитрото од прва и тоа близначка бременост. Ми ја водеше цела бременост, на крај и ме породи. И покрај ризична бременост, проблеми со хематоми и отекување ја истерав бременоста до 37 недела.
    Го следев и слушав секој збор, ептен сум задоволна.

На alex25, reni", Mumoftwo30 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Baby2018love

Baby2018love Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2020
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    2.124
    Јас имам две ифв кај Митко Ивановски првиот ми беше успешен и имам дете второто ми беше со замрзнати за жал биохемиска имав минатиот месец е сега за докторот немам зборови многу е добар внимателен секогаш насмеан и дава се од себе со терапија те натрупува ама тоа муе силна страна иначе немам лошо што да кажам здравје после лето пак кај него за ифв.. со среќа :hug: нема да се предомислиш ако го избраш него :x:inlove:

На alex25, Mzia, Rmvp и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Mzia

Mzia Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    62
    И двајцата доктори се врвни специјалисти, мислам дека едни од подобрите во Мкд.
    Др Лазаревски искусен, прецизен ко часовник, но не збори мн. Др Митко душа од човек ,исто така врвен професионалец. Со него сум веќе 3 години, се надевам дека ќе успееме и дека тој ќе го донесе на свет нашето бебче ❤️
    За кој и да се одлучите нема да згрешите.

На alex25, Baby2018love и Rmvp им се допаѓа ова.
  4. elena0994

elena0994 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2016
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    44
    Devojki,
    Vie sto ste imale transfer na 3 dneven embrion, kolku denovi prethodno pocnavte da zimate progesteron?
    Mene doktorov mi prepisa 5 dena prethodno progesteron za 3 dneven embrion, pa sakav da slusnav vasi iskustva...

Vi blagodaram!!

5. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    966
    Здраво,јас од денот на пукцијата почнав пролутекс и циклогест вагиналети. И ден денес ги примам,после позитивен тест. Ми ја продолжија терапијата до првото ехо,па ќе видиме како понатака после тоа.

6. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.668
    Допаѓања:
    2.588
    Веројатно планираат да го остават да се доразвие до 5ти ден па да правите трансфер. Прашај си.

7. Micorason1

Micorason1 Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2026
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    28
    Jas bev na 3dneven pocnav so utregestan vaginaleti denot koga mi zavrsi punkcijata a proluteh se bockav na denot na transfer pocnav se do testot sto bese negativen

8. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.189
    Допаѓања:
    1.656
    Јас имам позитивно искуство кај Лазаревски две успешни инв задоволна сум и од сестрата може и не се јавува веднаш затоа што секако има еабота но потоа ме бараше и се договаравме се што како треба убаво објаснува докторот не зборува многу но што и да прашаш ке ти одговори

На Rmvp му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Шашава

Шашава Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    47
    Правевме торч и андрофлор тест за сопругот и излегоа овие резултати.. Дали некако сте ги третирале пред ивф постапката? Гинекологот сака да ни даде антибиотик и некаква инфузија за сопругот и 2 недели премачкување на вагиналниот дел за мене..

Прикачени фајлови:

10. Nela_21

Nela_21 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    962
    Mene mi se ima pojavi cista posle mikroginon i mi bese punktirana, ne e strasno

11. Mina888

Mina888 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2021
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    325
    Можеби моето прашање нема врска за самиот процес. Дали сте имале успех при трансфер, а претходните 2 месеци сте биле со милион обврски, во трчаење и да не знаете што попрво да направите или месецот пред трансфер сте биле порелаксирани, без брзање или на мал одмор? Дали има врска ова за успех

На Baby2018love му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Baby2018love

Baby2018love Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2020
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    2.124
    Да тоа прашање ми беше поставено од матичната дали сум била пред трансфер стресирана со работа или нешто друго влијае низ организмот стресот е најголемиот проблем за неуспех јас имав проблем со документите никако неможев да се разберам со мојата матична поминав низ голем стрес и се до тестот ја си седев така мислев дека сум опуштена ама не затоа не му ја мисли многу релаксирајсе :*

13. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.914
    Допаѓања:
    12.523
    Прво ин витро ми беше кај др. Лазаревски, успешно беше. Сега сум бремена со второ, природна бременост, но ме следи докторот (поради спонтан и биохемиска сакав специјалист да ме следи па пак се вратив кај него) и малку е да кажам колку е посветен и стручен кога одев и за ин витрото и еве сега, така да, моја препорака за др. Лазаревски.

На alex25, Bebce ❤️❤️❤️ и Rmvp им се допаѓа ова.
  14. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.572
    Допаѓања:
    46.283
    Кој инозитол суплемент го користите? Има многу на пазарот а не сите имаат добар квантитативен состав. Од кој сте задоволни или ви го препорачал доктор?

15. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.734
    Јас пиев Фолиномел ќесички затоа што само во нив има дури 4 грама мио инозитол. Во Македонија нема ниту еден препарат со мио инозитол во таква поголема доза и заради тоа земав Фолиномел. 3-4 кутивчиња испив,дали имаше кај мене ефект не знам,пак сум за ивф. Имав инсулинска резистенција и внимавав на храна и пиев Метформин 500мг дневно. Сега немам.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mina888

Mina888 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2021
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    325
    Дали вредноста на ТЅН - 2,47 е во ред за криотрансфер? Знам дека треба да биде ТЅН - 2. Некој со искуство и позитивен тест на вакво ТSH. Пијам еутирокс 25мг

17. 5678m

5678m Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    431
    Jas mislam deka e ok, no stom ti napravat transfer odi do kaj internistot koj te vodi za tiroida da vidis sto ke ti kaze, bidejki kolku sto znam i od terapijata se kacuva Tsh -to, posle utvrdena bremenost isto taka se pokacuva tsh, neka te sledat, moze ke ti zgolemat terapija, jas taka bi napravila

18. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.734
    Девојки,Бемфолата и Триптофемот ги примам во периодот од 15 до 17 часот. Е сега малку се двоумам за утре. Во 14 часот ќе тргнам на пат,ќе шетам,па во ресторан,се така до вечерта. Не сакам да ги носам по пат и да се боцкам кај стигнам. Постои ли можност во 14 да се боцнам? Сте имале ли ваков случај?

19. Dendzii

Dendzii Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2025
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    18
    Јас се боцкав минатата година за време на летен одмор на плажа немав никаков проблем, докторот ми имаше нагласено стриктно во исто време секој ден да се боцкам

20. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.734
    Што се боцкаше и во колку часот?