Мислам дека не кажуваат но во еден поткаст доктор Татјана кажа дека 3 пати е доволно. Е сега сите ја немаат таа среќа. Не се оптеретувај, гледај како да дојдеш до дете, не размислувај на тоа. Некои прават и по 10 ивф.
Според истражувањата нема директна корелација помеѓу ивф и канцер дури и после 6 или повеќе обиди. Повеќе цената ја плаќаме психички, физички во однос на целата процедура и пропратните симптоми и финански. Јас мислам дека ќе се испоразболам и ќе фатам триста работи од мислење дали ќе биде отколку од самиот процес. На државно еве до 6 ивф пуштија. Така што затоа не се секирај. Ова е нашата борба и пат за жал, ќе ја истуркаме. Нема откажување.
За жал мене ништо нит ми бараа нит се замараа. Жал ми е што толку години и пари потрошив кај нив. Се надевам од срце дека кај вас ќе успее!!!
Da se nadevame.koga ke vidis i nasite doktori vo makedonija imaat i pozitivni i negativi komentari.i jad mnogu pari potrosiv vo makedonija ama koga nema uspeh i zainteresinarost od doktorite zatoa se resiv za vo solun.ne se problem tolku parite kolku sto se problem godinite.41 imam
Здраво, дали имате искуство и препорака за добар психолог или психијатар на оваа тема, голем број на ИВФ, спонтани абортуси и размислување за обид со донирани јајце клетки
Јас имам лично искуство со Прага, Prague fertility Center, се вика клиниката. После 3 спонтани абортуси и неколку неуспешни ивф тука во МК, се одлучив за Прага. Освен моето искуство, моја пријателка имаше успешно ИВФ во друга клиника вп Прага, Clayo. Доколку имаш било какви прашања сум на располагање
Сум одела и кај двајцата, за Владимир имам супер мислење, стручен, професионален и човечен. Најголемата моја грешка е што направив едно ИВФ кај Таше, немам ништо позитивно да кажам, освен дека според моето мислење е пред се бизнисмен а потоа доктор. Секој преглед беше од ново приказна за себе, не се сеќаваше на мојата ситуација, постапката беше рутинска наместо да се фокусираме да откриеме што е причинителот за толку спонтани абортуси. Чекање со саати за преглед, а еднаш и чекав цел ден на закажано, човекот си отиде дома, па ми се јави на тел за да ме прегледа..
Дали некој има искуство со др. Владимир Трајковски и др. Глигор Тофоски за инвитро На почеток сум, ама сега треба да одлучам каде да продолжам понатаму, многу веројатно дека ќе одиме со IVF И кај двајцата бев на преглед ми оставија позитивен впечаток