Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

266 глас(а)
    14,6%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

208 глас(а)
    11,4%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

62 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

37 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

22 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

108 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

91 глас(а)
    5,0%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

116 глас(а)
    6,4%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

119 глас(а)
    6,5%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

333 глас(а)
    18,3%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,4%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

296 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

35 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

61 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

51 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,5%
  1. Flower2026

Flower2026 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2026
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    17
    За жал и јас се потполно сложувам со членката. Понекогаш имав закажано наутро во 8, а ме примаше во 12. Односот за никаде, час добар час налудничав, како Мр Џекил и Хајд. Толку не беше заинтересирана што скроз ми ја промаши терапијата, после бар си кажаа дека го згрешиле протоколот. Ова беше пред 10 год. Ако се има сменето нешто.
    Вo New Born консултациите ми беа безпари, во Плодност на пријателка и правеле преглед.

На HotMamma му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Rashel

Rashel Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2014
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    32
    Vag Cyclogest a 400 mg 2x1 ;Amp Prolutex 1x1 s.c ; Tab Decortin 5 mg 1x1 ,
    ,Tab Metylfolat 1x1 ,Tab vit D a 1000 1x1 ,tab vit B12 1x1 preku den,Tabl.
    Vt E 400 2x1,Amp. Clexane 0,4 ml 1x1 , Tab Aspirin 1x1 100mg preku den

Дали и вие примате ваква обемна терапија пред трансфер па нз може и да ми ја продолжат... Ова е прескапо

3. Mzia

Mzia Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    62
    Да, скоро се исто, и пред трансфер и по трансфер, јас дури по 2 пролутекса боцкав на ден, плус дај боже со позитивен тест за бременост се продолжува. Пролутексот знаат да го препишат и до 12 та недела.

На Rashel му/ѝ се допаѓа ова.
  4. steffy05

steffy05 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    39
    Јас бев скоро со иста терапија, само наместо Cyclogest ставав Crinone gel. Ми ја продолжија истата терапија до 13та недела.
    Скапо е, но само тие лекови ја држат бременоста. Пролутексот го купив од Врање, со едно одење купивме за два месеци дози, таму е 360денари ампула, а кај нас е 550, па на големи количини се исплаќа. Овде истото ќе ме чинеше 200 евра поскапо.
    Јас дури примаав и инекции Теваграстим по 4000 денари е инекција. Изгор скапо е, но тоа е.
    Прогестеронот е најбитен да се задржи бременоста во почетокот.

На hannybanny и Rashel им се допаѓа ова.
  5. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.668
    Допаѓања:
    2.588
    Еден нов спермограм ти треба само.
    Минимално растојание меѓу два спермограма треба да биде 3 месеци.

На vibi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SDT

SDT Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Здраво на сите. Дали некој знае каде на друго место, освен приватните клиники Систина Ремедика, може да се прими интралипидна инфузија? Цените се навистина високи, особено во Систина. Дали можеби со извештај од специјалист може да се прими на клиника или Јане Сандански?

7. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    770
    Samata infuzija e mnogu skapa,jas pred 2 god ja plativ 10000 den vo plodnost,i ne moze sekade da se primi taa infuzija

На SDT му/ѝ се допаѓа ова.
  8. HotMamma

HotMamma Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2025
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    30
    Така е, секој си го фали тој од кој што постигнал успех, моето АМХ е 0,28
    Пијам витамин Д3, Омега, Фолна, Коензим q10, таблетки за ниско железо пошто 2 ми е :/ Цинк и Селен

Ако треба уште нешто да додадам те молам слободно сподели со мене, ќе земам се што треба

9. Ana1991

Ana1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2024
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    221
    Мислам дека го немаат апаратот за инфузијата, јас две примив во систина, за на државно ми кажаа дека воопшто немам опција. Распрашај се таму директно или матичната може знае.

На SDT му/ѝ се допаѓа ова.
  10. vibi

vibi Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    23
    Fala mnogu

На Mandela му/ѝ се допаѓа ова.
  11. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.851
    Да, тоа примав плус такролимус што е 3200 денари. До 12 недела, неделна терапија ми беше 9000.
    Само нека биде ќе се снајдете. Не ги мисли парите. Јас и без ваучер правев ивф. Не жалам ни еден денар, се исплатеше.

На ana-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.851
    Д3 се пијат со К1, за железото направи си семе од коприва во мед секое сабајле по лажичка се јаде, дхеа ако најдеш, Q10 200 сабајле 200 вечер, мака пиев црвена за мене Црна за маж ми и промена на исхраната.

На HotMamma му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.734
    Како ги пренесовте лековите преку граница? Ги пријавивте ли? Бараат ли извештај од доктор? И како ги купивте од таму? Со рецепта? Фала.

14. marat1980

marat1980 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2023
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    90
    Од Грција сум купувала Пролутекс и тоа само со извештај а повеќе пати и без него, а на граница никогаш не ме ни прашале а и не правеле проблеми.

15. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.488
    Допаѓања:
    1.382
    И јас неколку пати сум купувала од Врање, не сум ги пријавувала на граница, не сум ни помислила да ги пријавам... не бараат извештај, ниту рецепта.
    Ако земаш поголема количина најдобро да се јавиш претходно, да нарачаат ако немаат. Јас земав од аптека Benu.

16. Marcheee

Marcheee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    226
    Да ве прашам кој вит Д го пиете од 1000 мг пред трансфер?

17. Luna. vk

Luna. vk Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2020
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    11
    Здраво,
    Со прво неуспешно инвитро сум со трансфер на 09.03.26 со ваучер инаку имам замрзанато ембриони дали може да користам пак ваучер само за трансвер и дали целата процедура за достава на документи е иста како кога поднесуваме за прв пат или има посебно документи само за трансевр. Бев на косултации кај др треба да правам хистероскопија имам септум и ми рече ништо да не пијам да не пијам дури ниту фолна а 40 години сум цела сум збунета не знам што да правам дали треба и други испитувања да правам и што да правам стварно не знам, дали да одам кај друг др на консултации инаку сум кај Трајковски задоволна сум до сега од него. Фала ви поздрав

18. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    966
    Здраво, и јас пациентка на Трајковски и мој совет би било да го слушаш што и да ти каже. Првата бременост ја имав на 36год и ниту еден витамин не ми даде цела бременост освен метилирана фолна. Веќе сум 40+ год и сум бремена со второ, исто не пијам ништо освен магнезиум и метилирана фолна.
    Што се однесува за ваучерот,може да поднесеш за втор ваучер преку фонд но треба да чекаш да поминат 6 месеци од трансферот на првиот ваучер.
    Ти посакувам успех :l:

На Luna. vk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.532
    Допаѓања:
    2.300
    Ве читам за Плодност и јас бев со истото искуство. На закажано од 8 сабајле се спремавме за трансфер ( од Скопје иначе сум) од 8 прва бев закажена ме прими тек во 15часот и тоа си бунење и ми вика ми ги вознемири пациентите. Јас се смејам и му викам незнаев дека сум овде вработена хаха. Па мо земаа крф и тек во 16.30 завршив за да се вратам назад во Скопје Не беше проблемот во Таше него во изгубената сестра што работеше таму. Иначе на протокол успешен кој му го дадов го смени и прерано стоп инекција ми даде и само 1 јк извади зрела. Па ме убедуваа пак да одиме со долг протокол да направеле ембриони за ЕРА тест. Секако не прифатив. Иначе на приватно бев. А и неуспешен беше и трансферот. Ембриологот Стефан кој е исклучително фин човек исто ме убедуваше за ЕРА тест. Не го направив и не згрешив. Тоа е само фрлање пари и е скапа метода која веќе никој не ја користи поради нискиот процент на успех. Без ЕРА тест во Грција успеав. Таму докторот се чудеше за многу работи кои му ги споделив во анамнезата.

На Nina09 и HotMamma им се допаѓа ова.
  20. Vesna87

Vesna87 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    66
    Iskreno zenicki nema pravila se e sreka jas imav 3 transfer kaj Hagi Lega prekrasno se razbiravme so doktorot I so sestrite se bese ok ama rezultat ednostavno nemase .Morav da smenam klinika.Koga otidov vo Plodnost has od pacienti cekanje po 5 saati za 5 min kaj doktorot koj zavisi od denot kakov mu e taka ke pominis kaj nego no eve go od kaj nego e uspesno teram 15 nedela bez nikakov problem .
    Posle uspehot site cekanje I propagation po celi denovi vo cekalna se zaborava.
    Vi ja prakam na sekoja seta sreka I samo pozitvni testovi

На Hope IT, HotMamma и HappyAsItGets им се допаѓа ова.