mlada sum da ama mozese da porazgovara so mene jas na dorumiv vidov deka gi objasnuvaat emrionite so brojki li kako bese
Na mene edniot jajovod mi e neprooden, i me vratija od fzo za 2 inseminacii, otkako gi napraviv me vratija za uste edna. Inaku nie na ivf ideme radi los spermogram. Neznam sega vie zosto idete na ivf... Posle tretata ins dobivme vaucer. Inaku imam 29 god
Zdravo idni mamicki,ako sakate da spodelite iskustva i mislenja za doktorka Snezana Adamoska vo Sistina,posebno ako nekoj ima praveno in vitro kaj nea.Pozdrav
Zdravo na site, jas sum nova na forumot i bi sakala ako moze nekoj sovet. Pred dve nedeli pravev transfer vo Remedika kaj Petanovski, a deneska bev da mi zemat krv i mi pokaza na bHCG 808 vrednost. Mi rekoa za dve nedeli da odam na kontrola i da prodolzma so terapija so progesteron. Dobra li e vrednosta sto mi se pokaza i od drugi iskustva dali celata situacija odi na dobro
Jas seuste ne sobrav hrabrost za test, megjutoa sega bev vo toalet i gledam na sekodnevnata svetlo-kafen sekret i na brisenje imav malku, ima li prostor za panika, sto bi mozelo da znaci?
Bez gajle,kolku li pati dignav panika za kafeavoto,toa moze da e inplantacija,a moze da e i nekoj kapilar,bez panika,utre napravi si,ajdeeee cekame pozitiven rezultat
Jas bev na rzgovor kaj doktorot po neuspesnoto ivf i go prasav dali nesto treba da ispitam dopolnitelno, rece nema potreba se e vo red so tebe embrionite bea slabi Sledno ke pravime vo oktomvri i na soprugot ke mu dadam terapija 2 meseci prethodno. Neznam sto da pravam dali da prodolzam so nego ili da baram drugo mislenje