Здраво девојки, би сакала да замолам доколку имате информација околу следново да споделите. Дали знаете како оди процедурата за ин витро ICSI, поточно онаа 'подготвителна' фаза од прв ден на циклус. Ќе отпочнеме процедура во Њуборн, меѓутоа не знам дали морам секој ден да одам до болница, зошто не сум од Ск, па да знам да се организирам со сместување и шо и да треба дополнително. Ви благодарам однапред.
Ако ве водат со краток протокол до пункција значи до кај 11-12ти ден од циклсуот, колку што се сеќавам бев на втор ден од циклус, и потоа уште два пати на три дена. Кај мене на 12-от ден ми беше дадена стоп инекција и на 14-от ден пункција. Горе доле отприлика два до три пати пред пункција ќе треба да одиш на контроли. Ви посакувам многу среќа
Во New Born почната процедура околу 15.03.2026 рекоа дека не треба упат ми побараа само ЕЗБО од здраствена легитимација или апликацијата мое здравје. Слободно направи промена на гинеколог. Ти посакувам успех
Немаш потреба, од почеток на протокол па вклучително и пункција ќе треба отидеш 2-3 пати. Ќе ти дадат терапија ќе ти објаснат се како и што... Јас сама си се боцкав и сама си доаѓав на тие 2-3 прегледи, а потоа пункција и трансфер со сопругот. Со среќа!
sakam da znaete da ne se razocaruvate jas posle mnogu invitra i inseminacii so 0,24 amh ostanav prirodno bremena koga odmarav i ne piev niso suplementi amh ne e presudno eve sum 8 mi mesec teram so gospod napred nemoj da se razocaruvate
Здраво девојки Имам едно прашање Утре имам трансфер , примам вагиналети прогестерон и примам пролутекс од кој што него имам многу болки после боцкање . Дали постои можност да ми дадат нешто друго или апчиња , или мора инекции , дали имате искусвто?
Да се пријавам направена пункција денес,пунктирани 18 фоликули (очекувано). Е сега сакам ваши искуства,тие кои сте имале исто вака многу фоликули. Правевте трансфер на свежи или на замрзнати ембриони? Добивте ли хиперстимулација? Имаше ли позитивен исход? На првото ивф имав блага хипер,ништо посебно,трансфер на свежи имав,неуспешно заврши.
Јас имав исто 18, од кои 11 беа зрели за оплодување. На 5-ти ден имавме пет спремни за враќање, трансфер правев на природен циклус со замрзнато ембрионче, еве не тераме скоро 21ва недела Освен подуеност, слаби болки во јајниците и доста обилен циклус после пункција немав никакви други проблеми
Естрадиолот 2 дена пред пункција ми беше 2600, а при пункција беа добиени 13 јајце клетки. Уште пред пункција ми беше кажано да се оди со крио трансфер поради ризик од хиперстимулација.
Fala ti mnogu na utehata se nadevam deka eden den ke se izraduvame isto kako kaj tebe neka ti e so lesno i uste malku da si go drzis najgolemiot blagoslov od Gospod