Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

266 глас(а)
    14,6%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

208 глас(а)
    11,4%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

62 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

37 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

22 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

108 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

91 глас(а)
    5,0%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

116 глас(а)
    6,4%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

119 глас(а)
    6,5%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

333 глас(а)
    18,3%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,4%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

296 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

35 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

61 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

51 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,5%
  1. MB993

MB993 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    187
    Koj doktor postapil taka? I jas odam vo sistina bi sakala da znaam za koj doktor stanuva zbor.

На Prolett, Simochka и Kumanovka95 им се допаѓа ова.
  2. Kumanovka95

Kumanovka95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2022
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    234
    Ne znaes sto dosta gi krievme se slozuvam so tebe treba da gi kazuvame jasno i javno posto ova sto se slucuva se ludila nikoj ne go gleda psiholoskiot del jas licno pred doktori nikogas ne sum plakala klecela cak sto vise ne ni prasuvam zasto smatram deka vie ste ucele skola ne jas i vie mene treba da me vodite ne jas vas koga ke me prasas a zasto ova nema ispitano zosto ti ne si mi dal jas da sum znaela ke sum bila.doktor ! Ima bezobraznost i kaj doktori!

На kokec, JanaDarling и Emina emi им се допаѓа ова.
  3. Emina emi

Emina emi Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2026
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    133
    Vo pravo si taka e nemame veke doktori koj socustvuvat so nas tuku samo kako pari ne gledat i koga veke ke vidat deka ne uspevat ke ti kazat baraj si drugo mesto more i da sakas veke ne doagsm posle cetiri neuspesni invitra ama nie mnogu im se plasime zstoa taka bi pravat

На kokec му/ѝ се допаѓа ова.
  4. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.852
    Гледај серии, дружи се, шетај, реално не може да не мислиш ама барем да не се оотеретиш ептен, да не ти е секоја мисла тоа и секој муабет. Јас со маж ми многу пешачев па си правевме некои планови си замислувавме хаха серии многу гледав мислам дека цел нетфликс го свртев. И пробај мисли на бебе, замисли како ќе личи, каде ќе се шетате. Манифеститај, многу луѓе викаат дека успева.

На Nala1806, alex25, HotMamma и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Блондушка

Блондушка Активен член

Се зачлени на:
    23 април 2026
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    7
    Пробувам колку можам, пешачам, многу сакам убави места (природа) на тој начин се релаксирам и не мислам многу. Сега се затоплува па можам да возам велосипед... Ви благодарам женски. Стварно не има премногу што се бориме да станеме родители и мило ми е што се бодриме и подржуваме едни со други... Тежок е патот ама ако сме упорни ќе ја постигнеме целта. Инаку да споделам искуство од Мон Бебе и Newborn конкретно за инсеминации. Две ми се направени во Mon Bebe и едната во Newborn... Некако не се замараа многу, само да си земат пари и толку. Ми велеа ќе биде, млада си ама ете со 3 иуи не бидна. И не се замараа да видат подлабоко во што е проблемот. Ми даваа терапија летрозол дали имало потреба или немало... Нивното беше дека имало добар одговор т.е супер ми реагирале јајниците. Навистина не знам што да кажам...

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Outerspace

Outerspace Нов член

Се зачлени на:
    23 април 2026
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Имам закажано лапораскопија на ГАК кај Тофовски за ендометриоза. Имам по три цисти на двата јајника, 4ти стадиум ендо и се сомнева на адено. Имам едно дете. Дали има некој што има правено операција кај Тофовски за ендо? И дали ако најде лезии на друго место пример црева и слично дали ги чисти или само гинеколошкиот дел го опфаќа?

7. Kumanovka95

Kumanovka95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2022
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    234
    Ma ne gledaat kako bankomati bre na maka ! Koga trcav po doktori i koga ke se se slusnese maz mi Avstrija mislam deka evra odma iska
    Jas bev kaj Jovcevski i detalno me iscsti imav i zalepena za crevo i toa e sredeno i plus preventivno mi e izbadeno i slepo

8. u_prolazu

u_prolazu Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2023
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    164
    На Шашава му/ѝ се допаѓа ова.
  9. hannybanny

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.852
    Јас сите инсеминации ги правев на клиника пошто процентот за успех е речиси 0. А на приватно машала им се цените од 18000 па кој знае до колку. Плус да не кажувам дека ме тераа инсеминации да правам без да ми побараат спермограм, па кога им текна однесовме и излезе дека 3 пати било за џабе, со таков спермограм нема шанси инсеминација.
    Ова со доктори од клиника се ми се случувало. Немам ни поим како стигнав таму и зошто цели 2 години одев таму без успех. Ама така требало да биде.

На alex25 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sim.

Sim. Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2023
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    153
    Jas mislam deka e ova mn doblesno od negova strana, sum rabotela so mn doktoro i retko koj bi ti kazal da si probas sreka kaj dr doktor
    Najverojatno smeta deka tolki se negovite tehniki dobro e so ne ti dal nadez da prodolzis a da neznae so da napravi za da uspees

На kokec, Flower2026, Iva_Iv и 5 други им се допаѓа ова.
  11. alex25

alex25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    33
    Здраво,
    Пред некој период бев прочитала дека на членка многу и помогнала некоја крема/маст против модрици на стомак, не можев да го најдам постот.
    Што користевте против модрици? Немам веќе место каде да се боцнам.

На Baby2018love му/ѝ се допаѓа ова.
  12. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.923
    Допаѓања:
    50.243
    Хепатромбин беше

13. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    687
    Лиотон гел појак е, мене многу ми помогна.

На alex25 и Orhideja7593 им се допаѓа ова.
  14. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.734
    Од мене имаш препорака за Лиотон гел. Според мене е подобра од Хепатромбин.

На alex25 и Orhideja7593 им се допаѓа ова.
  15. Baby2018love

Baby2018love Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2020
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    2.125
    Здраво да многу ми помогна и болката некако ми ја смируваше Screenshot_20260316_124939_Chrome.jpg

На kokec и alex25 им се допаѓа ова.
  16. simonce97

simonce97 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2020
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    160
    Јас да се пријавам со добри вести. Стигнавме 16та недела. Сеуште ми е страв, имам аксиозност при секое одење во тоалет, и претпоставувам така ќе биде уште некое време. Ми беше страв да споделам со другите, па и да напишам овде.
    Претпоставувам кај повеќето што се бориме со неплодност тој страв го има, но тоа е само да не чува Господ да истераме до крај со добро.
    Правев инвитро поради ендометриоза, кај д-р Митко Ивановски, извадивме две клетки, едната празна, другата се разви во здраво ембрионче, успешно се имплантираше и еве сме.
    Ве читам секојден, иако не пишував периодов, навивам за сите, плачам на сите успешни приказни и на сите им праќам позитивна мисла. :l:

На u_prolazu, hopej, Nina09 и 29 други им се допаѓа ова.
  17. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.734
    Да пријавам добиени 6 бластоцисти,но ги замрзнавме и трансферот го одложивме кога ќе се смири телото. Имам хиперстимулација. На ехо се виде водичка излеана од едниот јајник во абдоменот. Освен пиење вода,Исо спорт и мирување,што би ме советувале да правам? Сега за сега не е страшно,Дај Боже да се смири се.

На u_prolazu, HotMamma, Iva_Iv и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.734
    Честитки и со лесно. Опушти се… :l:

19. hannybanny

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.852
    Сосема нормално. До денот додека не ја земав во раце живеев во страв. До последно знаеа само најблиските и оние кои случајно ме имаа видено некаде на шетање. Отсекогаш сум сакала од оние видеата за откривање на полот и слично ама од страв не направив апсолутно ништо. Слики бремена споделив неколку дена откако се породив. После тоа се оптеретив да не ми го урочат детето па ни тоа не споделував. Дека родена во зима и повојница се уште одложувавме. После породување идат други стравови ама верувам дека секоја мајка исто чуствува. Со лесно и не се оптеретувај на крајот се ќе биде добро.

На Аанггелла, alex25, Orhideja7593 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Baby2018love

Baby2018love Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2020
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    2.125
    Да сосем во право сте за ова и јас размислував овој пат кога ќе почнам со процедурата нема да знае никој се додека не ми порасне стомакот
    Иначе последниот пат немаше ден золвами да не дојде да ме види па дур и во спалната ми седеше со саати без гајле да и биде и само ми викаше овој пат нема да биде чуствувам и баш се разочарав и по п.м ја терав од тој ден некако како да ја замразив пошто ми текнуе што ми кажала и со очи несакам да ја видам можеби е глупаво но и на мм сум му кажала за ова и мм е крив што и кажал иначе верувале или не никој сеуште не знае дека ифв сум правела освен домашните од страна на мм затоа не се кажува на никој тоа е од страв не од нешто друго.. ама господ не чува се надевам сите ќе не израдува:hug::l:

На HotMamma и hannybanny им се допаѓа ова.