Здраво, Имав прво неуспешно инвитро трансвер на 09.03 , па сега треба да правам хистероскопија па потоа здравје трансвер бидејќи имам два замрзнати на 3 ден и едно на 5 ден за втор ваучер 6 месеци од денот на трансверот треба да помине и дали истите документи како првиот пат за инвитро се поднесуваат.
6месеци од денот на ет,треба да поминат,и се доставуваат истите документи плус негативната бета од неуспешниот ет .
Женски, дали некоја има купено Prolutex од Врање, ме интересира дали е иста цената како во Бугарија? Ви благодарам!
Девојки,ако гинекологот ви побара да испитате хемостаза,после со резултатите одите кај него или барате трансфузиолог? После пункција,имам насоки да испитам хемостаза на трансфузиологија.
Ако успееш да се консултираш со трансфузиолог одлично, инаку и гинекологот ќе знае да дали треба да те покрие со терапија. Ова со хемостазата и мерење д-димери сите ја префрлаат топката, трансфузиолозите велат работа на гинекологот, овие пак обратно. На докториве за ивф им требаат резултативе да знаат дали треба да те покријат со терапија
Јас до сега два месеци одев на трансфузиологија и од таму др ми рече од следен месец можеш и на гак. Ако треба да примаш клексани, извештаи за рефундација важат од сегде така да ќе видиш и со матичниот кај може побрзо да ти најде термин
Здраво женски, Нова сум на форумов, имам 2 неуспешни инвитра едно со замрзнат и едно со свеж ембрион, физички изгледа се во ред, но очигледно треба подлабоки анализи. Би сакала да ве прашам за искуства, од кој доктор за ИВФ сте задоволни и ако некоја имала слично искуство дали сте земале некои суплементи кои ви помогнале, или некои дополнителни испитувања со една цел - позитивен тест Ви благодарам
Здраво феминки, Ми треба инфо,за одобрен ваучер дали добиваме меил само или плус на документ писмено.
Zdravo cupinja,bris od endometrium dali se pravi kaj maticen ginekolog ili na klinika ,konkretno za Bitola dali znaj nekoja clenka pozzz
Толку од мојата позитивна приказна денес 7+2 немаше срцева акција и не беше оптимистичен докторот. Ме остави само на циклогест без пролутекс и клексан,па во понеделник повторно на контрола,ма да 99% рече дека не се развива како што треба. Повеќе среќа следен пат
Isti slucaj kako mojot toa e mnogu tesko koj ne go pominal toa e toa ke odime ponataka i kaj mene na 7 nedela bese taka nemase srceva akcija i morav da abortiram daj boze sreka sleden pat