Mene mi dadoa tableti da abortiram ama ne gi iskoristiv se plasev imalo mnogu bolki od niv i posle Samata se iscistiv prokrvarev i mi ostana uste malku i so inekcii se iscistiv
Ќе видиме во понеделник што ќе кажат, можеби затоа и ми прекинаа пролутекс за да се исчистам сама или пак ќе ми дадат нешто во понеделник. Здравје само
Здраво, 10ти ден од трансфер и сега на бришење имав малку кафеаво. Ставам Циклогест 400мг, сабајле и навечер. Малку ме фаќа страв
Можеби е стара крв,можеби реакција на терапијата вагинална.Можеш веќе и да си направиш тест на 10ти ден
Девојки здраво. Дали некој има искуство да сподели за ПРП на јајници/матака. Каква е постапката, дали има резултати, цена,во кој клиники се прави.... Поздрав
Здраво. Јас правев 3 терапии прп на матка. Ми земаат крв од вена, ја центрифугираат крвта и преку катетар ја враќаат во матката. Не боли ништо. Све заедно трае околу пола саат. Се прави од 9-12 ден од циклус. Нагласено ми беше дека мора да биде пред овулација. Дали помогна или не помогна сеуште неможам да кажам. Имав трансфер овој циклус и прп истовремено. Трансферот е за жал неуспешен. За третманите јас не платив ништо. Се ми покрива здраственото осигурување. Живеам во Германија. Препорачано ми беше заради проблем со хронично вослапение во матката. Доколку имаш некои прашања тука сум
Инаку сакав да прашам дали некој има слушнато за партнерска имунизација? Тоа е кога се зима крв од сопругот се делат леукоцитите и се шприца во рацете на жената. Исто како тест за алергија. Се смета како вакцина од антителата на мажот. Се препорачува доколку постојат повторувачки неуспешни трансфери или спонтани абортуси. Се прави ова кај нас некаде? Искуство ако може да сподели некој?
Nekoja da spodeli da piela cyclo progynova pred ciklus? Zapocnuvam so postapka na invitro sestrata mi rece da pocnam da gi piam 7 dena pred ciklus ama samo od belite dva pati na den po edno.me interesira podetalno za sto se.
Стандардна процедура е, тие се прогестерон, ти ги дале за да се потпомогне телото во градење на прогестерон. Ги фрлаш кафеавите (тие се естроген), а ги пиеш само белите. После трансфер обично ги даваат да се продолжат.
Девојки, добив мејл дека ми е одобрен ваучер. Треба ли упут од матичен или не? Ме интересира и што следува после испитување хормони на втор ден од мензис. Колку време би поминало до ден на трансфер? Планирам во Плодност да одам и колку што знам терапијата не е толку долга како во Систина. Ве молам споделете информација.
Здраво девојки. Да не знаете комисијата кога е за одо Срцка кога поднесе за ваучер? Јас сум нестрплива, само го отварам маилот ама немам ништо. Само една недела е помината од кога поднесов документи за ваучер...