https://skopjeinfo.mk/pred-1-maj-sl...m6_QGtoqgev770H__U_aem_ncKlXLJLVsOk6ZjMzQgr8w Katastrofa. Bez komentar.
Таква е постапката, зимаат дел од ембрионот или од медиумот каде што е и го праќаат на испитување и потоа го замрзнуваат. Еднаш се замрзнува и се одмрзнува за трансфер.
Кога ми објаснуваа од таму рекоа дека оваа е процедурата, секако чекавме до 5ти ден ние да се развијат и после се замрзнаа. Е сега од тие што кај нас стигнаа до 5от ден, на едниот не можеше да се направи биопсија а еден од тие што ги испративме не беше генетски добар за трансфер. Не знам колку и како се применува оваа процедура тука, кај нас уште од почетокот ни кажаа дека ќе одиме со pgt и фала богу што имав толку доверба во се, еве од прва ни успеа ❤️
Sramota bukvalno sramota da ima zakon dole treba debelo da odgovara malku e paricno ne se svesni niz sto se se pominuva pa uste maltreetiranje
Jas sum vo priprema za ivf sobiram documenti pa zdravje za nekoj mesec dva ke pocnam I tuka doktorot maticen mi dade ( vo viena sum) Novalac prenatalni i profertile Iskustvo nekoja dali e dovolna terapija ?
Значи ти успеа бременост со генетски добар ембрион (euploid), тестиран во new born ако добро разбрав? А зошто ви препорачаа pgt, обично мислам не препорачуваат
Имавме промени во кариотипот и кај двајцата, плус претходна историја на неуспешни природни бремености а се друго беше во ред. Да, моментално тераме здрава бременост а имаме и уште замрзнати добри ембриончиња за во иднина
Jas praev pgt ama vo stranstvo no podgotovkata e praev vo new born i vaka e procedurata sekde… se cekat embrionite da stignat do 5 den kaj mene duri cekaa na 6ti den za da se dovolno silni da moze da se zemit primerok. Se zemat primerok od site embrioni sto se razvieni normalno do 5-6 den i toa se delceto se prakat za ispituvanje ne celiot embrion, embrionite gi zameznuvaat vo bolnicata kade ke pravis transfer i koga ke idat rezultatite za site togas spored toa koj e dobar toa go odzmznuvaat i ti prat transfer. Mnogu e dobro ako imatr moznost da go prajte i dokolku imate poveke embrioni , prvo tie sto stignale do 5 den se blastocisti se po silni embrioni za implantiranje i vtoro se zdravi barem kromozonski sto go namaluvat znacitelno procentot za abortus. Ova ti go kazuva istoto sto mi rekoa i tuka embriolozite i vo stranstvo
Fala vi na site na odgovorite. A osven vo new born, kade vo Makedonija vo druga bolnica moze da se napravi Pgt?
Пред 2 години кога баравме за партнерот каде се прави уретрален брис се јавив и во Жан Митрев им објаснив дека се работи за ивф и ми кажаа дека и кај нив се прави pgt. Им спомнав дека имаме понуда од New Born и ми кажаа да меѓутоа они ги праќаат надвор од мк, ние тука ги правиме. Така да, јавете се, беа многу фини и многу информации и цени ми дадоа тогаш
Cupinja ima nekoja so uspeala so donirani jajni kletki i kakvi vitamini pievte pred ivf mi znaci sekoe mislenje
Jas praev bulgaria punkcija, pgt i transfer zaradi nekoj privatni pricini vo hadezda hospital i eve fala na gospod teram 12 nedela od prvo uspesno
Здраво идни мајки Ми треба инфо дали некоја знае каде може да се направи тест за Сифилис по VDRL метод, ми треба за клиника во Солун. Се јавувам тука по приватните лаборатории секаде се со RPR или друг некој метод. Фала ви
Јас носев од регуларна проверка како тука што прават, не ми правеле проблем. Не ни знаев дека тоа е метод, мислев дека е кратенка за сексуално преносливи болести општо . Таму ми рекоа всушност дека е сифилис, си направив тука во лаб и немаше никаква замерка
Јас сум во NEWLIFE IFV Солун, пред околу две недели им пратив тест за сифилис направен во Генеа лабараторија ми пишува Sifilis RPR и не ми направиле проблем. Така да направи си во било која лабараторија мислам дека нема да биде проблем. Ви која болница си ти?