https://skopjeinfo.mk/pred-1-maj-sl...m6_QGtoqgev770H__U_aem_ncKlXLJLVsOk6ZjMzQgr8w Katastrofa. Bez komentar.
Таква е постапката, зимаат дел од ембрионот или од медиумот каде што е и го праќаат на испитување и потоа го замрзнуваат. Еднаш се замрзнува и се одмрзнува за трансфер.
Кога ми објаснуваа од таму рекоа дека оваа е процедурата, секако чекавме до 5ти ден ние да се развијат и после се замрзнаа. Е сега од тие што кај нас стигнаа до 5от ден, на едниот не можеше да се направи биопсија а еден од тие што ги испративме не беше генетски добар за трансфер. Не знам колку и како се применува оваа процедура тука, кај нас уште од почетокот ни кажаа дека ќе одиме со pgt и фала богу што имав толку доверба во се, еве од прва ни успеа ❤️
Sramota bukvalno sramota da ima zakon dole treba debelo da odgovara malku e paricno ne se svesni niz sto se se pominuva pa uste maltreetiranje
Jas sum vo priprema za ivf sobiram documenti pa zdravje za nekoj mesec dva ke pocnam I tuka doktorot maticen mi dade ( vo viena sum) Novalac prenatalni i profertile Iskustvo nekoja dali e dovolna terapija ?
Значи ти успеа бременост со генетски добар ембрион (euploid), тестиран во new born ако добро разбрав? А зошто ви препорачаа pgt, обично мислам не препорачуваат
Имавме промени во кариотипот и кај двајцата, плус претходна историја на неуспешни природни бремености а се друго беше во ред. Да, моментално тераме здрава бременост а имаме и уште замрзнати добри ембриончиња за во иднина