Devojki, utre imam zakazano punkcija, imam 10 fol na desen i 6 na lev jajnik, od koi 5 mislam deka bea so po 20mm, kako vi izgleda, inaku prvo ivf
Дај боже од сите фолекули да извадите зрели јајце клетки ,јас првото инвитро имав по 7-8 на двата јајника а извадивме само ЕДНА јајце клетка зрела за оплодување. Некои фолекули ми биле празни или имале незрели јајце клетки за оплодување.
Се е неизвесно во целиот процес. Вака првично кај тебе е убава бројка. Дај боже што повеќе да се оплодат.
Добро утро, имам закажано пункција во Среда ама нема да има трансфер бидејки ендометриумлѕ ми е 5мм и докторот рече ќе ги замрзнуваме. Прашањето ми е дали во јуни одма може да се има трансфер или треба повеќе време да се чека? а толку позитивна бев овој пат со стимулациите и вчера кога ми рече.. светот ми се сруши…
Ако ти е во ред може и во јуни.Ама сепак зависи од ендометриумот.Остани позитивна,зошто да зе трошат ембриони ако состојбата во моментов не е сјајна
Трансферот ми беше одложен повеќе од четири месеци – најпрво поради ризик од хиперстимулација, а потоа и поради прогестеронот. Но, фала Богу, по толку чекање - успешно . На денот на пункцијата, го прашав ембриологот и ми кажа дека препорачуваат да се почекаат два циклуса (заедно со тој од пункцијата – вкупно три), па дури потоа да се започне со подготовка за трансфер. Затоа остани позитивна – подобро без брзање.
Девојки, ако некој бил или неделава оди во Плодност за ИВФ терапија со ваучер, кажете дали потребно е само ЕЗБО бројче и испринтан документ како потврда од ФЗОМ. Ми кажаа дека не треба упут.
Devojki, izvadeni se 11 jajce kletki, mi rekoa transfer na 3 dnevni svezi, kako vi izgleda situacijata? Zosto ne cekaat za blastocista, nekoj so iskustvo?
Обично се јавуваат нареден ден за трансфер да закажат.Во зависност како оди оплодувањето.Утре кога ќе ти се јават прашај.Со среќа
Да знам дека е така и баш бев многу по позитивна од минатиот пат ама ете… кас немам хиперстимулација се си е таман освен ендометриумот во Декември бев хистеро правена докторот вика од тоа.. ама јас од секогаш сум имала тенок и ми давале естрофем, сега ништо не мо дадоа освен пред циклус цикло прогинова и инекциите..
Nekoj da mi kaze zosto odat so 3 dnevni svezi, a ne gi cekaat do blastocista, na 11 izvadeni jk? Ve citam po grupava deka pouspesni se transferite so blastocista.. Se ova mi e prv pat i moram da si prasam..
Не значи дека нема да ги чекаат некои од нив.Утре ќе ти објаснат па.Зависи како и колку ќе се оплодат.Брзината со која ќе се делат,големината.Можеби ќе вратат сега на 3ден пак ќе замрзнете бластоцисти.Има и многу успешни трансфери на 3дневни некои подобро се развиваат во матката.Утре кога ќе ти се јават ќе ти објаснат.И прашај си.Со среќа
Јас со 3дневни имав успешна бременост со 5тдневни неуспешна нема врска дали 3 или 5т дневни битно квалитетни да бидат и да се имплантираат не му ја мисли многу мисли позитивно ти држам среќа
Pravev bris od endometrium pred FET i izleze hronicen endometritis. Pred dva meseci pravev histeroskopija i izleze septum na matka po sirina na endometriumot,ne se gledase prethodno na nitu edno eho. E sega,kade da teram sto da pravam so vakvo vospalenie posle operacija,kako da pravam FET,ako izleguva potreba od naredni brisevi pa so niv pak se ostetuva ke nema kraj