Ako se ceka do 5ti den se rizikuva dobri embrioni da ne se razvijat do blastocista. Razvivanjeto na embrionite vo laboratorija I vo matka ne e isto.
Mene pa belgrad mi kazaa deka duri e podobro na nareden ciklus da se prajt transfer so zameznati teloto odmarat od stimulaciite… jas ti kazav so 3 oplodeni 2 dojdoa do 5 den gi transferivav nareden ciklus i eve fala na gopsod teram 13 nedela… ne zna ako do 3 dena stignat poveke embrioni neka ti tranferirat eden sega cim resile ama drugite bi ti preporacala da cekas na 5 dena da stignat da gi zamrznis kako blastocisti pa ne daj voze ako ova e neuspesno ke imas pogolemi sansi posle
Da ama ova imat mnogu embrioni imat golemi sansi da stignit nekoj do 5 den so sto se zgolemuvaat sansiste za implantacija… ti vikam ova sve sto zboruva mi go kazaa vo belgrad
Mozebi planiraat transver na 3 dnevni, a da gi cekaat ostanatite za blastocista i zamrznuvanje. Treba da si go prasa embrionot. Kako I da e neka ti e so lesno bremenosta
Девојки на 22 април поднесов за ваучер сеуште немам одговор. Да не знаете кога е комисијата? Има ли некоја девојка, жена поднесено на истиот датум?
e Sega nemam rezultati od mikrobiologija,mnogu cudno gi nema posle 14 dena od bris od endometrium i sega nema da znam koja bakterija da ja lecam Prvo,pred tri meseci napraviv histeroskopija za otstranuvanje na septum.Sega napraviv bris od endometrium ama samo histopatoloski mikrobioloskiot go nema ednostavno iscezna neli
Да ве прашам нешто на моја другарка и беше одобрено ваучер со донирани јајце клетки таа поднесе приговор истиот одговор и има стигнато амх1.2 39г таа не сака со донирани и затоа ќе проба со свои на приватно иначе до сега нема правено никогаш ифв дали мислите дека може да има чудо во ова бар една јајце клетка да извадат?
Каде ги правеше брисевите, како изчезнал примерокот Инаку при ендометритис колку што сум запознаена се даваат комбинација од јаки антибиотици со широк спектар и тоа е терапијата. Кој те води?
Па со амх 0.5 даваат ваучер ама на помлади. Гарант и го рекле истото што и мене дека поради годините не и се квалитетни јајце клетките. Истото ми се се случи и на мене со амх 0.2. Правев приватно. Второто ми беше успешно имам ќерка од 5 месеци. Кажи да работи на квалитетот на јајце клетките. На 39 ја родив . Да не се секира. И треба 1 јк и еден сперматозои. Кај мене првиот пат извадија 1 се оплоди не се фати. Вториот пат извадија 2 едната се оплоди и истерав 40 полни недели.
Може ли да ми кажеш што пиеше за јајце клетките те молам да и пренесам Нека тие жива е здрава мило мие многу """"Иначе сите вие што имате слична ситуација секој коментар добро ми дошол да помогнеме бар малце"""""
Jas kazuvam od licno iskustvo so godini znam so takov amh nema problem imaat svoi jajce kletki i uspevaat,vredi da se proba i prvo i osnovno na nejzino mesto samo bi se izlecila kaj ginekolog nikako in vitro i bi probuvala prirodno,ako ima indikacija za in vitro samo togas Problem e ako ti e amh 0,0 nesto pa i togas uspevaat.