Она има години. Да е помлада да. Ама на 39 нема време за чекање. Нека пробуваат природно секако ама и постапката да си ја почнат.
Додека сум на темава ај и јас да пишам за мојот случај..втор обид со амх 0.7 ми беше успешно, родив ќерка. За квалитет на јајце клетки немам ништо посебно пиено, освен стандардни витамини тон и кога го почнав ин витрото пиев Естер ц и Имприл. За второ бебе се обидувавме природно, секој обид имав позитивен тест (првиот пат спонтан па биохемиска) и еве сега сум 5ти месец природно бремена. Ако е само амх "проблемот" успевале да останат бремени и со пониско и од моето, битно да провери мутации, кариотип и ред др испитувања.
Да има консултација кај др митко ивановски па ако одлучат или таму или Турција планираат да пробат Иначе фала на одговорот се најубаво
Не ширете паника непотребно, не е наше тука да кажуваме дали сигурно ке стигнат до 5ти ден. Тоа може само ембриолог да процени, они ги следат таму и одлучуваат. До 5ти ден се чекаат ако има повеке оплодени ( јас имав 6 и сите ги чекаа ) ако се помалце ги вракаат на 3 ден да не не стигнат до 5ти. Од матката подобро место за развивање нема.
Ako ti e za uteha na 5 mi gi zamrznaa so odlicen kvalitet ne mi bese uspesno taka da i toa nema pravila
Se slozuvam so mislenje kolku i da sme informirani na temava znaci nekoj e EDUCIRAN zavrsil SKOLO moe tvoe i na rajna telo ne e isto znaci sigurno znaat zosto taka treba da e a ne moze nekoj da tvrdi kako drugde e eve sega da ti raspravam jas vo viena kako e oa ti vodi se po mene taka da clenkata neka si prasa kade si pravi ivf i polesno ke e mozeme mi da spodelime iskustva i proceduri ama ne i nacin na lekuvanje
Исто пред месец дена имав трансфер со 5дневни неуспешен ми беше на 3дневни си имам ангелче дома нема тука никој не гарантира успех све зависи од телото на жената само позитивно мислете и тоа
Ma da eve se spremam za novo i znaes kako ne mislam nisto ni pozitivno ni negativni ama bas nisto pa kako treba sa bide neka bide vekje zifci si gi skinav a da gubam na zdravje nesto sto ne e vo moja moc nemam namera stvarno moe e da slusam dokotori da pijam sto treba natamo nivno i na gospod sto dr da kazam
Женски, здраво, пак јас. Ја отпочнавме процедурата за ивф, и требаше во петок пункција, а денес стоп. При ехото изброени беа нешто повеќе од 15 фоликули, сите 15.5 до 20 големини. Меѓутоа, резултатите од естрадиолот беа >3000pg/ml и се подмести пункцијата за утре, а синоќа ставивме стоп инј. Поради естрадиолот, имало шанса трансферот да не се направи овој циклус, туку да се чека нареден, за да се смират хормоните. Дали некој имал вакво искуство?
Најверојатно,што не мора да значи на толку фоликули да добиеш хиперстимулација.Сепак тоа ќе го знаат после пункција.Ништо страшно и да почекаш еден месец.Најважно е да добиеш добри ембриони.Со среќа
Mene estradiolot mi bese >9000 i mi go prefrlija transferot za ponataka. Nema poenta da pravis transfer koga poradi visokiot estradiol ke zavrsis ili so biohemiska ili so neuspesen transfer. Dzabe makata i dzabe trosenje na jajce kletki.
Се извинувам на прашањето може не е за тука ама ми треба помош имаме една инсиминација во њу борн со обработен батеријал 2х10 на шеста и втората во ГАК со само 0,1 х10 на шеста... сега ќе поднесам за ваучер дали да ги приложам и двете или да ја приложам само оваа втората од ГАК што има многу малку обработен материјал? Што мислите како ќе има поголема веројатност да одобрат ваучер ?
Снабдени се тие во центарот Бену или имаше неколку со исто име, сигурно има и број . Ако ти е за пролутекс, имаат секако