Женички едно прашање: Утре ќе праќам документи во фондот за ваучер за трансфер на замрзнати ембриони. Прв пат ке барам ваков ваучер па да ми кажете дали само документот што го земав од клиниката дека имам замрзнати им кажува каков ваучер барам или треба да назначам на др начин?
Денес добив е-маил од фзом. Ни бараат уште една иуи. Кога ќе ја направиме каде се доставуваат дополнителните документи?
Јас имам проверувано во Ели Медика мислам се викаше. Спроти болницата малку подоле. Ама утредента беа мислам готови резултатите,ги праќаа во Струмица,бидејќи е струмичка лабораторија. Тоа беше пред скоро 2 години. Сега прашај како е.
Devojki denes imav transfer so 3 dnevni, 2 embrioncinja, drugite dve za zal ne prodolzile da se razvivaat.. za ovie dve mi rekoa deka se so odlicen kvalitet. Pa so Boga napred! Kazete mi kako da funkcioniram, nekako mnogu strogo mi objasnija.. bez rucel pravenje, bez cistenje so pravosmukalka, bez mnogu stoenje na nozi..
Zdravo devojki. Prodavam 2 kutii DHEA mikronizirana 25mg na DaVinchi, i podaruvam ushte edna so toa (otvorena, ispieno samo edno apche). Cenata na dvete kutii e 3000 den so toa shto dobivate 3. Gi prodavam bidejkji vekje ne mi se potrebni Rokot e 07.2028. Dokolku na nekomu mu se potrebni, pishete mi poraka.
Со среќа и те чекаме со позитивна Бета. Јас лично првите 2-3 дена повеќе лежев,ама се движев дома.Од 4 ден си одев на прошетки,кафе,бев на 1 мај.Си правам ручек секој ден.Како што ќе се чуствуваш најдобро ти така прави.Со правосмукалка не чистев исто.
Искористи го периодов да одмориш ама после третиот ден почни да пешачиш. Јас ја викнав мајка ми да ми помага низ дома. Четвртиот ден излегов 15 минути пешачев и секој ден плус 5 минути и така до пораѓај.
Ти благодарам мила. А дали има ограничување, временски за колку можам да ги доставам дополнителните документи? Овој циклус ќе го пропуштам...
Женски, знае ли некој дали Ремедика работи со донирани материјал и дали др. Петановсли сеуште работи? Ова ќе ми е последен пат и бирам кај да одам.
Mislam deka ne, jas ja napraviv privatno za da ne cekam otpusno pismo od GAK, gi podnesov istiot den i za 3 dena mi go odobrija
Како се чувствувавте после пункција? Колку време е нормално да сте омалаксани, од кревет на кревет се шетам само..
Јас само дента на пункција бев таква поспана целата од анастезијата, веќе следниот ден нормално се вратив на работа. Е сега болки во јајниците и надуеност имав 3,4 дена после тоа.. секое тело е различно така да немој да се форсираш, земи си повеќе одмор овие денови. Со лесно ❤️
Нормално е првиот ден да си така, од вториот ден веќе ќе си најнормално јас обично од пункцијата до трансферот сум користела денови од годишен одмор за да си одморам дома, не сум одела на работа а потоа од ден на трансфер сум земала биледување кое законски те следува 2 недели. Со среќа душо, и само опуштено