Здраво феминки, се враќам во процесов по долга пауза. Треба да направам HyCoSy (контрасна хистеросалпинго сонографија) и микробиом на ендометриум. Дали знаете каде ги прават овие испитувања и колку се цените отприлика. Вртам во Систина и Ремедика, ама не можам да ги добијам. Ако некоја ги правела, да ми препорача доктор.
Здраво девојки Ви пишувам за совет, на 13.04 имав трансфер на свеж ембрион и беше неуспешен. Имам замрзнато ембриони на 5ти ден, кога е добро да направам следен трансфер?
Ние денес требаше да почниме со стимулација, арно ама испадна дека имам циста на левиот јајник и пак ми одложи докторот за нареден месец. ХОМА индексот за инсулинска резистенција ми се намалил од 3.6 на 2.6 што е супер, баш се израдував дека ќе почниме ама ете пак ништо. Си се тешам дека ако и да почекаме, само да биди успешно.
Кога ќе бидеш психички и физички подготвена.А најдобро да се консултираш со докторот.Јас лично би почекала малку телото да ми се одмори барем 3 месеци.
Златен е докторот, многу пати сум пишала тука ама еве пак ќе напишам мислење. Јас не правев ин витро кај него, ама веројатно голем удел има што воошто добив деца зашто кога помлада и со ендометриоза му отидов да го молам да ме оперира ме одби со баш истото објаснување што го дава во подкастот, да не ми ја намали резервата (јас сум со намалена резерва од ендометриозата) и ми рече ако не можеш да останеш бремена тогаш ќе видиме што ќе правиме ама операција никако. Му плачев дури дека преголеми болки имам, вика ќе си пиеш апчиња и ќе со трпиш подобро него со операција да ти се уништи шансата да имаш деца. Настрана од оваа ситуација, после компликации на пораѓај ми го спаси животот. Прекрасен доктор, и вечно ќе сум му благодарна. Имам читано коментари секакви за него, најмногу за неговиот карактер и начинот на кој разговара со пациентите. Има така специфична смисла за хумор што може да биде погрешно протолкувана како ароганција или незаинтересираност, ама после па скоро 20 години негов пациент можам да гарантирам дека ниту е незаинтересиран, ниту арогантен. Напротив, душа човек е.
Tocno i jas koga otidov prv pat kaj nego taka po razgovorot mislev deka e aroganten i nezainteresiran ama posle svativ deka e mnogu dobar doktor precizen i se bori i pravi se od sebe da uspeeme posle poveke doaganje kaj nego se naviknavme na negoviot stav toj si e takov ama mnogu dobar doktor e treto invitro mi bese kaj nego prvo i bese uspesno ama posle imav mised abortus sekako ne e negova krivica Sega daj boze da mi odobri fondot pak bi otisla kaj nego bez somnenie