Jas sum deneska 9 den I radi krvaranjeto doktorot mi rece beta hsg da sum napralea mi izleze 18.36 mi rekoa nekako se boret embrionot dodatno prolutex I cystogest sega da vidam ponodelnik dali ce krenet vrednosta mi rekoa rano malce demek trebalo na 48 da krenet
Feminki aj edno mislenje vtor den od embriotransfer mi e ama imam nekoja infekcija imam bolka pri mokrenje i me tera da mokram kolku e seriozno jas sekako ke odam utre vo klinikata se nadevam dekq ima nekoj dezuren
Честитки, какви симптоми имаше ако може да споделиш ? Мене ми е 5ти ден од трансфер, само првите 2 дена имав поизразено симптоми, болни гради, после слабо. Ме потсеќа на претходното ивф кое беше неуспешно
Jas imam pisano i prethodno, imav 5 neuspesni transveri i 6ti koj e uspesen bliznacka bremenost, sekogas gi imav istite simtomi i koga bea neuspesni i sega na uspesniot duri i klasicni minstrual i bolki mislev vo sekoj moment ke dobijam se mi bese isto so prethodno Ne se optovaruvaj so simtomi se e od terapijata ja sum 16ta nedela veke pa do sega nemav klasicni simtomi na bremenost hahaha osven gradite so me bolea i mi se zgolemija ama posle 6-7nedela ne napocetokot So srekaa !
Posle punkcija mi dadoa dekortin so koj prodilziv i posle transfer ama denes e sabota ne e ni doktorot ni sestrata tamu
Inaku bev vo sistina mi napravija pregled rekoa deka ne zagrozuvacko za embriotransferot mi dade kafetin i spasmex i urinokultura da napravam pa se nadevam navistina nema ova da steti
Уф тешко прашање немав некои поизразени симптоми сè што чувствувам препишувам на прогестеронската терапија исто ми беше и претходните обиди кога не беше успешно така да не им давај до значење и не потпирај се на симптоми. Ти посакувам среќа и висока бета
Ako moze da sposelis kade ti bese uspesno ivf i sto smena vo odnos na prethodnite postapki Lesna bremenost
Гингивал гел мислам дека би смеела да намачкаш. Исто, пробај плакни со хидроген после јадење или некое медицинско средство, како стоматидин.
Ako ti e nesto isprobano od voa te molam spodeli mi, bukvalno placam od tapa bolka vo cela vilica.. preblagodarna bi ti bila
Прашај забар дали да одиш на чистење. Јас на почеток на бременост бев и немав проблеми, а и ми рече да не користам Стоматадин и гингивал.
Немам при ивф, ама општо имам осетливи непца. Лекот е навремено чистење забен камен, темелно и редовно миење, одржување .. сега немам мака моментално. Можеш да жабуркаш и чај од жалфија, ако немаш може и камилица
Vo plodnos prv obid uspesen , nemase nisto posebno od terapija ili bilo so, samo so sega bev so kratok protokol zarazlika od prethodnite dve ivf so bea vodeni so dolg protokol na tie imav 2 svezi i 3 kriotransveri bez uspeh
Здраво Треба да правам хистероскопија заради септум матка во вид на срце, ќе правам во Њу Борн кај Трајковски пошто правев прво инвитро неуспешно кај него имам замрзнати ми рече прво да го средиме септумот потоа може трансвер. Дали е болна процедурата после колку дена се враќате на работа и што уште да се испита кога веќе се прави хистероскопија дали добро би било и брис му спомнав на др вика од кај ти текна сега тоа си имала некакви проблеми до сега викам не и не знам што да правам Фала ви
Јас имам правено на гак после спонтан абортус а пред да правиме ивф. Исто имав некој мн мал септум се среди со самата интервенција, инаку процедурата е со целосна анастезија околу 40 мин трае. Мене ме задржаа два дена во болница, имав минимални конци кои ги извадив после една недела, негде после 10 дена се вратив на работа.
нк клетки и тх1/тх2 испитувања прават кај нас ви Институт за имунологија? Последно кога прашував ми препорачуваа да одам во Софија или Солун