Значи одиш купуваш секси веш и со мажот летово се забавувате. Опуштено штом доктор рекол може и природно па барем напрајте си некој филм и уживајте во секси тајм
Ама нашево се со многу изгубени до сега. Не е баш за забава. Веќе сме исцрпени ментално, психички и физички. Се опоравив сега после спонтан со киретажа и сум со секое следно се повеќе исплашена. Не сакам пак да се разочараме.
Мене ми делува за позитивен. За 48ч повтори во исто време да е, треба да е зголемено, до 100 и повеќе.
Дали имаш направено испитувања. Да видите зошто имаш спонтани. Тука барем има споделено многу испитувања па ако треба и на своја рака направете ги или сменете доктор. Можеби друг ќе биде попосветен.
Буквално се и се е ок, со исклучок тромбофилија заради која конечно ме ставија на аспирин. Е ми фали и брис од ендометриум, прашував тука, ама не ми дадоа одговор, каде и како.
Bris od endometrium lani vo Remedika beshe okolu 21 000 kolku shto se sekjavam. Mozhe da se napravi i bez anestezija, za 10 sekundi pristojna bolka se stegaat zabi.
Дали знаете гинеколошка ординација во Скопје што прави микробиолошки брисеви во сабота? Жан Митрев се фаќа околу 8000 денари, а Систина работат само за ептен итни преку викенд. Знаете некои други?
Нема правило, најбитен е трендот како се дуплира. Значи има имплантација дефинитивно бидејќи има позитивна бета, повтори за 48часа треба да биде дуплирана. И мене ми беше 40 на 10ти ден, но за жал веќе следниот ден кога повторив беше 36 и ми ја прекинаа терапијата
Devojki denes bev da potpisam za unistuvanje na embrioni od kako potpisav mnogu mi e maka neznam zosto si placam i mnogu sum tazna ima li nekoja vo vakva situacija kako ste se custvuvale
Devojki dobiv najverojatno bakterija sesute cekam rezultat ama go cekam dva dena znaci ima, posle 2 den od transfer( denes mi e 5 den ). Me boli koga ke se iZmokram se javiv vo klinikata sestrata mi kaza i da ima bakterija nema da moze da mi dade antib.do test se plasam da ne vliae na embriotr. Kazete nekoe vase mislenje
Зарем не ти дадоа антибиотик после трансфер. Јас пиев едни зелени ептен јаки поим немам како се викаат. Болка при мокрење е претпоставувам цистит. Пробувај народни лекови иако е многу гадно и без антибиотик многу тешко поминува. Изрендај ѓумбир во мала тегла и дополни ја со мед и еден лимон. Пиј по една лажичка 3 пати на ден. Јас тоа сум пиела. Ми помагало. Пробај.