Јас крварев и двата пати кога правев хистероскопија пообилно првиот и вториот ден ама не премногу како добиено. Немај гајле и подобро да не крвариш многу. Терапија си гледам супер покриена. И јас бев со цикло и естрофем, без капките а во инфузијата ми пуштија антибиотици така што не ми препишаа после тоа. За 2-3 дена ќе бидеш ко нова. Само избегнувај тешко да креваш макар две недели.
Јас имам два пати правено-полип.Јас исто не крварев,после интервенцијата некоја розова крв само еден ден.Не мора да крвариш,не се грижи
Повтори пак.Дуплирана не е правилно денеска би требало да е над 70.Ама расти што е важно не е секогаш се според книга.Не мора да чекаш до понеделник провери си во сабота ако сакаш
Clenki, koga se dobije odobren vaucer rokot e 6 meseci da se zapocne postapkata. Koga ke se resam da pocnam togas go zimam upat od maticna i nosam u odabrana klinika? Ne mora odma nisto? Diskutiravme doma, ne sme saglasni….
По ново не треба упат, само ЕЗБО број да си знаеш. Претходно требаше упат да имаш и со тој упат одиш па почнувате со постапката.
10ти ден после трансфер на бластоциста, пак негативен тест. Утре ќе направам бета но не се надевам на позитивна. Тоа е. Се мислам за на природен да пробам летово, не ми се чекаат 6+ месеци за нов обид а не ми се ни боцка со стимулации без пауза
Не е задолжително. Јас крварев додека лежев одма после интервенцијата, саат-два. Кога се спремив за одење веќе поднамалено беше, дома ептен малку имав на влошката. Наредниот ден скоро ништо немав, само кафеаво.
Tuka vo viena koga bev na konsultacii prasav bidejki i jas imav septum no go izvadiv bidjeki neusesno ivf imav i pred da se preselam vo viena zavrsiv se sto imav ginekoloski dole i ja prasav moze li da e neuspesno radi septum posto posle mi go otkrija zamisli haha i ona mi rece moze no i nemora kaj nas tuka ne e praksa da se vadat septumi toa vadime ako ima nekolku spontani ali kao okej cim si go izvadila znaci i tuka ima takvo mislenje za septumi
2 pati pravev histeroskopija 2 pati krvarev do naredna menstruacija duri 1 pat koga pravev mu kazav na moj doktor da zavrsime ova September jas imam uplateno odmor treba da odam vo juli a odam nekade sredina na juni na doktor i on vikq pa odi koj te brani pa vikam kako so ovaa pa veli nisto ne ti smeta taka da jas se opeiram na 20 juni izleguvam na 21 a na 1 juli na odmor sum krvarela i ja posle nekoj mesec mi tekna kontrola da pravam i se si bese okej taka da ne se plasi normalno e krvarenje e sega na kolicina ne se sekjavam zasto posle 3 operacii ne pamatam koga sto kako Ali mislam i jas taka deka po nekoja kapka pa ne e toa menstruacija pa da menjas polni vloski
Веќе не треба ни упат од матичен. Само одиш со испринтаниот ваучер кај докторот на првична консултација што сакаш да ти го води процесот. Мој совет не чекај што побрзо почни си. Времето е мислам најсуровата работа во целиов процес. Мислиш имаш време ама како лета. Дај боже ако ти е прв пат од прва да ти успее и да се раатисаш.
Колку фоликули беа кај тебе? Претходно повеќе имаше? Зависи од случај до случај ама не знам заради бројот да ти прекине. Амх имаш добро? Некако изгубен месец а стимулирана.
Девојки ми препишаа да пијам genante da vita по аптекиве ми викаат дека тоа за мажи го давале има ли некои други или тие се тие портокалова кутија
Мислам дека нема други, и јас ги пијам истите. Ако мислиш на овие.. https://viafarm.mk/p/6501/genante-500mg-tableti-30-tableti
Здраво, Јас правев во Февруари хистероскопија, воопшто немав крварење само розенишкава течност тој ден. Од другиот ден веќе бев како нова. Секој организам е различен. Опушти се.