A zosto bi davala tolku pari za banalna procedura jas 2 pati go vadev na GAK i iskreno sum prezadovolna 1 pat mi kaza doktorot deka mozebi ke treba korekcija da ne objasnuvam ali spored mene odi si na GAK cuvaj si gi parkite za ivf
Секој ќе ти каже различно,се зависи од лично искуство. Јас на пример од Систина преминав во Њу Борн и независно од исходот (не е секогаш до докторите) не би се вратила во Систина.
Покрај NMN користев и Glutathione, Ubiquinol и Resveratrol кои ги има и кај нас, но на iherb се доста поевтини. Ако можете да ги порачате на адреса во ЕУ држава и некој да ви ги донесе, мислам дека повеќе се исплати.
Jas prvoto invitro go pravev vo sistina kaj popovic i katastrofa , vtoroto kaj tanja me ubi so terapija uspesno no ne se razvivase j spontan ispituvav kariotip odma mi rece deka problemot tuka i deka ke moralo da se prakaat jajce klet. Vo Turcija, pobarav uste 3 mislenja duri i od geneticarot sto go pravese site mi rekoa deka nema nikakov problem. Sega pravev vo sistina kaj lazarevski 11 den od transfer pa ke vidime. Kako i da e ne i veruvam nesto mnogu na Tanja.
I jas imav biohemiska. Isto vakva situacija. @Marry M najbitno da ne si pod stres. Se nadevam pozitivno ke zavrsi se ova. Jas bev pod ogromen stres, poradi vlosena zdravstvena sostojba na moj roditel i betata opagase.
Moe mislenje e deka stom nekolku pati imas neuspeh kaj ist doktor, treba da promenis doktor, eventualno klinika za da se rasteretis psihicki. Jas bev kaj Tatjana pred celi 5 godini imav uspesna inseminacija, no zavrsi so biohemiska bidejki me ostavi ona onaka nonsalantno bez progesteronska podrska bez nikakov pristap, sovet itn... Promeniv doktor i klinika zaminav vo Sistina i imav prvo uspesno ivf. No togas i sega Sistina ne e istata, barem jas takov vpecatok dobiv, i konkretno nezadovolstvoto i losiot vpecatok mi e za embriolozite. Ne znaci deka kaj sekogo e isto. Jas Sistina samo poradi embriolozite bi ja promenila. Moj predlog e Plodnost. Nemam iskustvo ama mn poznanici postignaa bremenost od prv obid i po 2 bremenosti! A ti, zakazi si kaj dvajca doktori po tvoj izbor i izberi si eden. Koga veke si nezadovoolna od doktorkata, ne gubi vreme. Srekno vo izborot i odlukata.
Здраво девојки, на 15ти правев трансфер од замрзнати ембриони, ми вратија 2. Се боцкам со прогестерон, меѓутоа исто важно дента ми ставија пола Овитрел и на 18ти ставив уште пола. Денес 25ти се направени тестовите, по ова што читам, Овитрел може вака да направи лажен позитивен, има ли некоја слично искуство? Поготово вака со замрзнат плус Овитрел после трансферот
Па доста се силни линиите, не ми личат како од инекцијата да се, и јас примив и од 8ми ден почнав да се тестирам, дури и на 10тиот ден ми беа послаби од твоите на тестот. Се надевам е од трансферот, види преку крв утре, со среќа ♡
Јас имав трансфер на замрзнати ембриони. Примав hCG на денот на трансферот и 3 дена по трансферот. Имав вакви силни линии 12 дена по трансфер, а на 13-тиот ден β-hCG ми беше над 1000. И сега можеш да направиш β-hCG, но 10 дена по трансфер сигурно не е од инекциите. Честитки!
Девојки здраво, денес почнав со естрофем и аспирин, па какво е вашето искуство со естрофемот? Како го поднесовте? Чисто да се спремам
Јас немав некакви негативни ефекти од него освен болни гради ама тоа може и од прогестеронот да е. Пиев 3×2 после трансфер.