Epa rabotata e sto i mojot preku krv pokaza 0.51 a na eho vika kako sto gledam imas dobra rezerva plus FSh ti e 5.25sto e dobro zatoa mu e cudno sto mi pokazalo 0.51 taka da ne se baziraj na toa vidi prvo matka da e cista i jajnicite da ne se zapuseni
Тие што ќе поднесувате документи, да знаете дека сега се оставаат кај мајка Тереза, не е повеќе кај црвен крст
Ретко ама не и невозможно.Обично до бластоцисти стасуваат оние кои имаат правилен развој,делба на клетки,степен на фрегменатција на втор ден.Ама ова е само груба проценка секогаш има отстапки.
Никогаш никоја не била доволно спремна,секогаш мислиме дека сме можеле повеќе да се дадеме.После секој неуспех е нормално да се преиспитуваш-што можев повеќе да направам.За жал не е се во наши раце.Лоша идеја и грешка на клиниката со миом што правеле трансфер,а од друга страна има и успешни бремености со миоми,полипи,хематоми итн.Амх провери си уште еднаш,ама ако еден месец си имала повеќе јајце клетки,не значи дека наредниот ќе имаш пак на ехо поголем број.Јас имам амх 1,27 па се случило да имам 10 на преглед па нареден преглед само 5фолкули.ДHEA ако ти е нормална вредност немаш потреба да земаш,доаѓа до покачување на машките хормони.Со среќа
Devojki jas da prijavam cudna situacija i potrebno mi e vase mislenje/iskustvo. Napraveni 3 testovi preku krv na 11,13 i 16 den od transfer so 3 dnevni, site testovi bea pokaceni no ne dovolno duplirani, dr trajkovski mi ja namali terapijata znaci ne mi ja prekina skros, ostanav na estrofem 2 nautro i 2 navecer i cyclogest sabajle i navecer. Posledniot bthcg go napraviv vo sabotata i seuste nemam dobieno. Dr mi rece deka e spontan i deka ke prokrvaram. Se cuv preeska so dr mi rece utre pak da napravam bthcg. Ve molam kazuvajte sto cudo e ova, jas se pomiriv deka e biohemiska i skros gi trgnav mislite. Zar mozno e da se pokacila “magicno” bthcg? Ima li nekoj so slicno iskustvo? Pomagajteee
Прокрварено немаш,сеуште примаш терапија-прогестерон.Прогестеронот кога ќе падне тогаш и ќе добиеш.Провери пак утре преку крв ќе знаш на што си.Од лично искуство што не значи дека е така,магично не ми се случило.Ако бетата не се дуплира правилно и слабо расте има некоја неправилност во ембрионот,за жал кога и да е во кој било период ќе се јави проблем
Kolku i da mi e tesko istoto go mislam i jas i navistina si se pomiriv.. Samo ne znam zasto uste me tera da primam cyclo ili zasto me tera utre pak da pravam bthcg koga ednostavno moze skros da mi ja prekine terapijata i da si prokrvaram za nekoj den.. Toj del ne mi e jasen
Позитивна е бетата сеуште затоа.Искрено ти посакувам чудо и да се израдуваш,ќе имаме поголема верба и ние
Ama sto ako e pozitivna koga ne odi kon dobro… jas nemam voopsto ama bas voopsto nadez.. me “jade” delot sto uste go terame procesot a realno ishodot e 99% jasen… Na 16ti den od transfer ne moze da bide 77 bthcg ne mozam sama da se lazam..
Те разбирам комлетно,пред две недели истото го преживеав.Провери си бета утре и ако не порасната воопшто,прекини ја терапијата
Zamisli, 4ti test preku krv mi e.. Uste so tretiot trebase da ja prekineme ovaa agonija.. A stvarno ne mozam i ne smeam da se nadevam..
Стави ја уште вечерва и и сабалје толку си издржала.Верувам дека сакаш да си на чисто,барем во мир да го пребродиш ова
Imam praveno i proodnost na kanali i histeroskopia kanalite se ok problem e miomot a i endometrioza imam na lev jajnik.po dva pati imam vadeno i cista i miomi eve sega tret pat ke vadam i cista i miom.zaradi cistata i leviot jajnik kako voopsto da ne raboti.vcera site jajce kletki od desniot jajnik gi izvadoa.koga mi bese prvoto neuspesno invitro posle nego ispituvah amh togas mi bese 0.321 vo avicena pred 3.5 godini a sega vo dekemvri vo ramus 0.432 epa sea neznam koj e tocen i verodostoen.
Najiskreno jas se pomiriv i so Bozja pomos skoro i go prebrodiv, takov karakter sum.. a sabajle koa mu se javiv na dr ocekuvav samo da mi kaze da ja prekinam terapijata, ne ni pomisliv deka ke mi kaze za nov bthcg.. Fala ti naj naj najmnogu za poddrskava epten znaci..❤️
Тука сме продолжуваме напред и ќе се поддржуваме.Само некој што поминува низ истото може вистински да те разбери
Здраво.. Дали некој може да ми каже кои документи требаат за 2ро ивф..првото беше успешно, па еве после 4 години сакаме пак да пробаме..фала и многу успех на сите и никогаш не губете надеж.
Isto i mene,jas spremna so rezultati od po site doktori,site ispituvanja,drzavno kariotipi,hormoni,endokrinolozi,eha,sliki,dokumenti,dodusa gi zema i gi imaat vo fajl gledam i vo predvid ako ne zbori mnogu,direkno vika znam i so cigarce me otkaci na muabet,fala ti na mislenje,vaka koga citam uplav me fakja vekje ne znam kaj da odam,pravev i histeroskopija i bris i sega ispadna neli bakterija nekoja pa od antibioticite gaba i nema kraj..Transfer ko ke umram vo drug zivot
Pa na hormonite sto gi praev Dhea od vrednosti 35-430 mene mi e 82 a testosteron od vrednosti10-75 mene mi pokaza <20i sega neznam dalu se normalni za da prodolzam so DHEA apcinjata