Здраво девојки, дали има некој од апчињата Овариамин што не му се потребни,да ги купам или пак знае некој што може да ми ги донесе од Русија, ќе ми биде многу од помош?
Tuka na forumot poodamna edna gi prodavase po 50 evra i gi kupiv i dvete.za potoa najdov i jas od tamu da mi gi donesat ne se sekavam na cena ama bea pomalce i od 20 evra.taka da znaes deka nekoj na nasata maka i profit si pravi.
Normalno deka ke se sluci, ne uspeale tie sto se otkazale. Ako go slusavte skoro dr. Dimitrov na podkast veli terminot neplodnost veke ne go koristime zosto toa i ne postoi Pred da se sluci nesto ubavo i golemo, se se raspaga. Cvrsto veruvaj
Здраво, вчера ми стигна мејл од фонд Статусот на барањето е: ВРАТЕНО ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ МЕДИЦИНСКИ ИСПИТУВАЊА Комисијата за остварување на право на БПО при Фондот за здравствено осигурување на Република Северна Македонија, ја разгледа целокупната приложена медицинска документација, при што утврди дека е потребно предметот да се докомплетира со следната документација: 1. ДА РЕГУЛИРА ГЛИКЕМИЈА крвната слика ја направив на пладне па очекувано беше да имам висока гликемија. Бидејки сме со машки фактор не помислив дека ќе се фатат за тоа па не обрнав внимание. Ќе направам нова крвна слика и верувам дека ке е ок, но како оди понатаму? дали само тоа треба да однедам во фонд?
Со оглед на дијагнозата на маж ти, веднаш ин витро. А за односот на докторите ќе си видиш сама. Оди и кај двајцата па ќе решиш. Денес некако сите делуваат незаинтересирани ко да само сакаат парите да ги земат. Ама никогаш не се знае. Тоа што треба да биде ќе биде па колку и да изгледа докторот ладен.
Благодарам на одговорот. Дали треба да однесам само крвна слика и ништо повеќе или треба и нешто дополнително, некаква изјава од гинеколог и слично?
Se isto kako za prvo podnesuvanje osven inseminaciji i hsg/laparo. Nie duri 2 spermogrami preku eden mesec napraveni imame prateno i ne pravile problem. Plus ovoj pat i izvod od dete. So srekja!
Здраво девојки. Ми останаа некои неискористени лекови од ИВФ па доколку има некоја членка на која и се потребни би сакала да ги подарам. -Dabroston 14 tableti do 04/2029 -Estrofem 22 tableti do 12/2027 -Primulutnor 10 tableti do 08/2028 -Mycrogynon 12 tableti do 11/2027
Eve me mene pak, bremenost ima, sekako mnogu rana… I samo da znaete Cuda se slucuvaat, samo Bozji, do nisto ne e, nema nikakvi pravila.. Koj me sledese denovive imav pisano deka doktorot mi kaza deka se raboti najverojatno za spontan (biohemiska) a toa bese zatoa sto betata 3 pati ne rastese kako sto treba pa koga vidov deka ne dobivam ciklus dr pak me prati na bthcg.. Od 71 za 4 dena se pokaci na 550… A tie 4 dena ne znaete sto se ne pravev, se sto ne trebase.. Pusev po kutija ipol cigari, piec alkohol, pravev generalka doma, krevav vrekji so marula, jadev se sto (ne) treba po ivf protokol itn itn itn.. ama Gospod ako resi da bide KE BIDE! Na site vi posakuvam vakvo Bozjo cudo, pa daj boze i kaj mene se da odi kon podobro..
Podaruvam ovitrelle injekcija,so rok 06/2026, cuvana vo frizider kupena od Solun. Jas od Bitola,dokolku i treba i ja saka neka mi pise vo poraka.
Здраво Исто и мене ме вратија за тоа и испитав само гликемија и тоа неколку дена по ред пошто ми беше на граница се додека не добив вредност под граница инаку во лабараторија што работеше ми рече рано сабајле е највисока пиј вода и дојди накај 9-10 часот
Добар ден девојки. Сакам да прашам некој што поднесувал документи за ваучер за трансфер со замрзнати кои документи требаат? Благодарам.
Јас ќе поднесувам деновиве,се јавив на докторка од комисијата во фонд ми рече се исто за жената (цела комплетна документација како претходно што сме поднесувале) и плус документ - извештај од клиниката каде што имате замрзнати ембриони а за мажот не треба ништо.