За мажот, крвна слика, хепатит б и ц, 2 спермограми.Сепак се задолжителни и тие документи прочитајте на сајтот на фзо.
Еве и јас после 2 дена од прекин на терапија добив, многу оскудно и бледо, но верувам ќе пробие овие денови. Со среќа следен пат и вам и мене и на сите
Osven hepatiti i hiv za mazot ne treba ni eden spermogram koga e so zamrznati, mene mi go odobrija za zenata se isto plus dokument od klinikata deka imate zamrznati
За сите што правеле лапораскопија за еднометриоза на Гак, сирупот фортелакс како се пие- една лажичка или цел сируп? Никој не ми кажа а треба да знам за утре
Јас поради тоа што прочитав таму сакав да прашам и се јавив и ги прашав.Докторка од комисијата лично ми го кажа ова,вели кога станува збор за трансфер со замрзнати нема логика за мажот документи. Нема потреба
Колку што знам, има агенции преку кои македонските парови ангажираат сурогат мајки од источноевропски држави.
Кај нас не можеш да платиш, по закон треба од хумана побуда тоа да биде. Треба да се пријавиш и да чекаш ама се чека многу долго. Барем колку што имам инфо. Мислам имаше тема сурогаство тука на форум. https://www.slobodnaevropa.mk/a/surogat-majki-zakon-zabrana-plakanje-/33325872.html
Здраво девојки. Имам неколку прашања. Дали после ембрио трансфер треба да се одмара дома неколку денови? Прашувам зашто работам во ресторан и движам цело време. Дали да им побарам боловање во клиниката? Дали да бидам искрена со газдата и да му објаснам зошто е тоа боловање?
После секој трансфер ти следи право на 2 недели боледување од матичен гинеколог. Првите два три дена препорачуваат повеќе да биде мирување во смисла да не креваш тешко и слично, а со оглед на твојата работна позиција можеби е најдобро и да користиш боледување. Во врска со другото прашање, најдобро е нели сама да процениш согласно односот со претпоставениот. Многу од нас не кажувале ништо на почетокот затоа што нели исходот е 50/50, други биле уште од старт искрени.. Ти посакувам среќа и позитивни вести во скоро време