Девојки дали имала некоја позитивен тест со 3 дневен ембрион, а да нема никакви симптоми Немам буквално никакви симптоми а сум 8 ден после трансфер, дури ни симптоми од терапијата
@Marry M @TinaMina** јас денес забележав само кафеаво, не сакав да прекинам без консултација (ќе се јавам утре бидејќи денес е неработен). Дали да очекувам да премине во црвена крв, баш циклус, или поради прогестерон ќе остане само на исцедок?
Devojki denes imav punkcija mi kaza deka su dobila hiperstimulacija i mi prepisaa Clexane.Sega cekam da mi se javat da vidime kolku se oplodile dali e mozno sega ovaj ciklus da imam transfer ili treba da se ceka?
Зависи како ќе реагираш на хиперстимулацијата.Јас не можев да одам во вц нормално од болка при мокрење.Ако треба ќе почекаш нареден месец,да се средиш
Имав трансфер на зигот, ден 1 од пункција. Денес ми е 12 ден од трансферот. Немам правено тест, некако сум убедена дека е неуспешно.
И јас имав кафен исцедок и добив иако примав прогестерон првото ИФВ.Имав и позитивна бета,беше биохемиска.Провери за секој случај
Мој совет ти е да почекаш да помине хиперстимулацијата па да правиш трансфер. Хиперстимулацијата не е опасна за бебето ако останеш бремена,ама може ти да се влошиш. Јас одев со глава во ѕид и сакав одма да правиме трансфер,па на ден на трансфер докторот кога виде хиперстимулација,не дозволи трансфер и одложивме,еве уште не можам да си дојдам при себе како што треба од хиперстимулацијата. Знам дека си нестрплива ама разговарај убаво со докторот и прашај што мисли.
Девојки од Скопје каде точно се поднесуваат документите за ваучер? Не сум од СК ама треба докомплетирање па ми кажаа дека таму ако ги однесам побрзу ќе стасаат на разгледување ... Ќе може ли локација или адреса ?
Здраво девојки, дали знаете за поднесување за ваучер за второ ивф дали е потребна негативна бета од втор трансфер што бил направен приватно без ваучер, или доволно е само од првиот трансфер? Ви благодарам!