И кај нас слична ситуација, добивме ваучер во јули а во август кога требаше да се почне имавме уплатено за на одмор, па ај септември па докторот замина на одмор и тек октомври не фати. Не важно кога, нека биде само со успех, со среќа ♡
Мене до сега гонал не ми дале, во Систина 2 инвитра мериоферт и фостимон мислам, во Њуборн бемфола и мериоферт. Сите со ваучер. Кај ти рекоа дека биле само за приватно? Кај имаш до сега правено?
Во Њуборн, кај др. Трајковски, првиот пат со краток протокол примав мериофер/фостимон комбинација. Вториот пат рече ќе смениме терапија, и со долг протокол, почнав во триптофем, а продолжив со Гонал. Двата пати бев со ваучер.
Здраво феминки, Да прашам оние кој имале трансфер на 4 ден резултатите дали биле позитивни и кој ден отприлика било hcg позитивни.. Фала
На 4 ден е сеуште прерано па и за 5дневен ембрион.Треба прво да се имплантира па да лачи бета хцг.Јас имав на 9 ден убава линија
Vo sistina sum pacient. Jas pobarav minstiot pat da se smeni terapijata namesto bemfola da bide fostimon, mi kazaa nema fostimoni, no bemfola e ist sostav so fostimon. A za gonal deka ne gi davaat za so vaucer.
Clenki, da li nekoja trenutno pije cardiopirin i prima kleksane? Imam vo glava za minatiot pat deka na 12 saati treba da se razliku te edno sabajle edno navecer?
Zdravo devojki znae li nekoja od vas broj za da prasam vo fondot za vaucer do kade se stignati eve veke tri nedeli imam podneseno dokumenti uste nemam odgovor sakam da se javam da prasam ama ne znam na koj broj da prasam
070 217 210 јас имам ѕвонето на овој број, ако ги добиеш ако не ти е проблем пиши кога ќе има комисија
+38978311345 јас само на овок број ги добив... тоа е број за преговори ама замоли ги да проверат до каде се твојте документи.. Инаку ако не си од СК подоцна стигнуваат документите јас имав поднесено во фонд во мојот град на 13.05 а во скопје стасале на 20.05 и на одговорот пишува барање од 20.05...за жал.. ние од другите градови мора да чекаме повеќе ..
Sega gi dobiv i mi rekoa deka utre ke ima komisija posle 16 casot treba da dobijam izvestuvanje zenata sto mi se javi bese malku neprijatna zosto sme se javuvale trebalo da cekame koga ke dobieme odgovor togas inaku da ne sum od skopje izgleda od kaj nas od Strumica treba vreme do deka da stignat tamu
После неуспешен трансфер со замрзнати на природен циклус, кога можам да поднесам за следен ваучер исто само за криотрансфер? Дали се чека исто 6 месеци?
Да, на моја братучедка и се случи истото. За жал како неуспешна бременост ја водеа и пиеше терапија за абортус.
Denes na 8 den posle transfer na 2 blastocisti napraviv test ne so prva urina i izleze negativen. Dali prerano go napraviv testot? BHCG treba da pravam na 16.06
Рано можеби е.Јас сега во мај имав бледа линија на 6 ти ден на 5дневен.Бета 200 на 10 ден.Ама можеби е покасна имлантација кај тебе.Повтори за два дена
Може ли искуство да споделите за плодност, утре на 2ор ден треба да одам за да почнеме процедура дали дава инекции вклучени во ваучерот или има и на приватно