Не се мачете со тестови и бхцг пред време. Како ви се малтретира? Зошто стресот два пати да го преживувате? Па тие 14 дена не се даваат за џабе. Седете уживајте. Ако треба да биде ќе биде. Какво е ова тестирање секој ден уште од трансфер. Па разочарувања. Полека малку, на сила не бива.
Јас да не се тестирав нема да знаев дека имам биохемиска два пати.Не сме сите исти.За некој не е малтретирање
Знам, скоз си во право, ама се понестрплива станувам после 3 ивф и 2 транфера со замрзнати. И кога читам по форуми дека имаат 2 црти уште на 6 ден уште по тешко да се издржи до 14 ден. А треба да си чекаме знам ама ете...
Ама батали што пишуваат. Секое тело не е исто. Јас имав бластоциста не се тестирав, едноставно не можев да се нервирам дека ете пак ќе видам негативен тест. Издржав. Шетав, се занимавав цело време. Јас имав и симптоми и си викав ајде бе не си замислувај ќе се разочараш. Пишав еднаш тука, ми успеа ин витрото што го направивме буквално на заебанција. Не бевме спремни, отидов демек на консултација што како да правиме, дали да правиме и докторката ме фати неспремна ми рече почнуваме одма. Плус само што почнав да се боцкав грип закачивме со мм. Сум кашлала како куче. Со температура бев на пункција. Ете успеа. Можеби затоа што немав време да мислам на тоа. Болна бев цело тело ме болеше. Маж ми беше крш плус знаеш дека мажите умираат со температура 37 Кога ќе дојде денот се ќе биде. Џабе плачење, џабе нервози.
Јас се разбирам. Ама малку ли е стресот и сите мисли што ги имаш дали ќе биде, што ќе биде, па што ако не биде за да се тестираш цело време. Цело време стрес е ивф јасно ми е. Ама издржи 14 дена и да е биохемиска ќе се види на 14 ден. Нема да ти биде ништо. Ама добро факт е дека не сме сите исти. Јас сум била многу нестрплива како карактер за се во животов ама за ова едноставно не можев повеќе да ги гледам тие тестовите со само една линија. Се преморив. И не можев веќе тоа гадно чувство со ладна пот да го поднесам. Затоа чекав.
Па немаше да се види првиот пат затоа што добив на 12ти ден после трансфер.А имав позитивен тест на 9ти.Резултатот не може да се смени.Реалноста е и да не направиш ќе мислиш.Стресот е присутен во целата процедура.Мене лично не сум во МКД ми закажаа бета и прогестерон проверка на 10ти ден од трансфер
И мене во Солун на 9ти. Направив на 8ми пошто неможев да издржам и бетата беше 0.1 - ми ја прекина терапијата, барем уште 6 дена не се боцкав џабе.
Дали кога има Missed abortion за нов ваучер мора да се чека 6 месеци да поминат без разлика дали ќе биде со вакум или со медикаментозен абортус ?
Devojki tie sto cekate vaucer deneska imase komisija eve Sega mi stigna odgovor deka mi e odobreno cetvrti vaucer so Gospod napred daj boze da uspeeme ovoj pat
Јас па обратно,со гонал ,фостимон и мериоферт само една јајце клетка а со Бемфола 6 јајце клетки. Исто кај Трајковски и не плаќав ништо апсолутно(освен лабораторија) кај него а со ваучер бев
И мене ми е одобрен фала богу... прво ивф ќе ни биде ајде со господ напред.. дај боже сите побрзу да се израдуваме и да се дружиме во други групи
Zdravo jas vo vtornikot pravev transfer na zamrznat petdneven embiorn.koj den pravevte test?kolku vi bese beta na toj den koga pravevte?i dali imavte nekoi konkretni simptomi koi vi ukazuvaa na bremenost?jas vo momomentov nemam nikakov simptom
Zdravo devojki, Triptorelin Averkap 3,75 mg dali mozam vo Makedonija da najdam? Znam Deka ima vo Grcija, dali ima Lerin slucajno I ako zemala nekoja da mi kazi info vo koja apteka da baram.