Jas pravev na 9 den bez denot na transfer bese 270 a na 11 den bese 565 sega vo ponedelnik sum na prv pregled.Od simptomi imav samo blagi bolki kako predmenstrualni i seuste imam isto ama toa go prepisuvam i na terapijata
Немаш потреба да бараш симптоми, само опушти се следните две недели затоа што секое тело е различно и различно реагира. Јас би ти препорачала да не правиш домашни тестови, почекај до датумот кога ти кажале да бета. Јас на пример имав болки и грчеви како за добивање, на 12ти ден бетата беше скоро 700 со замрзнат петдневен Ти поскаувам успех и позитивни вести )
Zdravo Eve da se javam.Napraviv histeroskopija,se e vo red.Miomot nema potreba da se vidi.Sega pak od pocetok postapka za cetvrto inv.
So sreka mila.i jas vo septemvri ke pravam histeroskopia da vidime dali miomot ke treba da go vadam ili ne.dokolku ne treba posle mesec dena od histeroskopijata ke imam transfer.imam edno petdnevno emrionce zamrznato
Averkap јас ја купив во Солун ги има во аптеките. А ја имаш и во Врање прашував во аптека Бену само треба однапред да ја нарачаш за да ја има кога ќе одиш, само таму може да ја има под името Diphereline 3,75mg истата е ама различно е името.
Zdravo Na 12ti den od tranfer pravev test i beta beshe 2061, od simptomi samo menstrualni bolki So srekja neka ti e i samo opushteno, mozhe i da imash i da nemash nikakvo simptomi
Здраво, После 4 неуспешни инсеминации се одлучивме за ИВФ. Бев на лутеал агонист долг протокол и започнав со Микрогинон. После прва контрола ми кажаа кога да почнам со Бусерелин. На следната контрола одлучија кога да почнам со стимулација и ми дадоа Фостимон по 2. Наредната контрола беше ок, а веќе на следната, после 10 примени Фостимон имаше само два водечки фоликули и другите беа под 10мм, естрадиол 222. Ја сменија терапијата со Мериоферт уште 3 дена и веќе на другата контрола кажаа дека е многу подобро, естрадиол 848 и пораснати фоликули. Ми дадоа уште 2 дена стимулација и на третиот ден Оветрил. На пункција боцнати 12-13 фоликули, а извадени 4 ооцити. Одговорот од ембриолозите следниот ден беше дека ниту една јајце клетка не е зрела. Ве молам за одговор дали некој друг има вакво искуство?
Јас бев во Систина, исто со долг протокол со истата терапија микрогинон, бусерелин и фостимон 2. Од 8 фоликули, само 2 јајце клетки извадиле, од која што само едната се оплоди и имав трансфер на 5ти ден бластоциста АА. Успешна имплатација но еве нема срцева и сум мисед абортус, 9тс недела. Сега незнам дали со вакум или со медикаментоза.
Zdravo sakam da pravam transfer na zamrznat 3 dneven embrion..prasanjeto mi e kako odi postapkata se ipituva hormoni pred transfer sto se prima od terapija? Fala vi
Здраво,откако ке добијам ваучер дали уште нешто дополнително бараат во клиниката кај што ке го правам инвитрото
Zdravo Imam uspesno invitro so 2 embrioncinja. Terapijata ja prodilziv , no za vecernava doza na estrofem ne sum sigurna dali ja ispiv ili ne. Dali e podobro da se propusti edna doza ili da se duplira? Ve molam kako da postapam? Dali nekoja od Vas se nasla vo vakva situacija? Ne sakam da im nastetam na embrioncinjata. Vi blagodaram.
За тие што скоро правеле ивф на природен циклус на клиникиве во Скопје, колку ве кошташе цела процедура?
Me ostavija prirodno da prokrvaram ama eve pominati se 5 dena seuste ne sum.. Se plasam samo da ne treba intervencija, pamtis li so kakva terapija se iscisti?
Јас правев крај на март скроз природен циклус, не дојдовме до трансфер, значи без трансфер не фати околу 49000 тука спаѓаат испитување на хормоните, пункција без анестезија, зимот техника на оплодување и еден преглед. Трансферот ми кажаа дека е од прилика 79000. Ова во Систина.