За колку време од прилика добивате одговор од комисијата откако поднесувате , и како? На мејл или пошта?
Јас бев/сум во иста ситуација. Ме оставија повеќе од 10 дена да прокрварам природно но не се случи и се одлучив за медикаментозен абортус. Го направив и многу лошо поминав,почнав да се чистам уште со првото апче со страшни болки и контракции,истото и третиот ден го преживеав само што немаше многу за осфрлање. Поминати се 4 недели од тогаш јас уште крварам по малку,бев на контрола има уште некој мач дел во цервиксот,но докторот ми препорача да испитам повторно бета наредна недела и дека би се исчистила природно. Лично мое искуство многу лошо,да знаев дека вака ќе поминам ќе правев киретажа, но кај секого е различно. Ти посакувам со лесно да поминеш и наредниот пат да имаме успешна бременост
Мене ми дадоа упат за Скопје на клиника со медикаментозен абортус да се чистам но да бидам 24 часа под нивен надзор да преспијам таму. Но јас не сум од Скопје незнам дали може да ми дадат лекарствата и да ги пијам дома, дали некој имал вакво искуство и му одобриле така
Isto taka i mene me pratia so preoriteten upot i ne sakaa da me primat nemale sloboden krevet.A i jas ne sum od skopje,sreka sto imam bratucetka sto raboti na ginikologia i me primia i mi rekoa za vo mojot slucaj ne davaat apcinja mora kiretaza.kaj mene ne se gledase plod prazen sakus bese.i jas pravev kiretaza posle dva saata me pratia doma.