Кај мене ембрионот престанал во 8ма недела да се развива и на извештајот ми пишуваше дека е 15 цм. Откако дознав дека нема срцева акција ме прашаа дали сакам со киретажа или сам плодот да излезе. Јас одбрав сам да излезе и по два дена имав јаки менструални болки и седејќи над шолјата излезе парче но како помало од 15 цм ми изгледаше. Кај тебе сигурно е помал плодот. До сега 4 други доктори имам прашано и на ехо викаат дека е сѐ чисто нема траги од плодот и се ми е во ред со хормоните а не можам да забременам. А да си прашаш на друго место што викаат за киретажа?
Devojki dali znae nekoja od vas sestra tanja vo sistina koja smena e ja baram poveke pati ne mi Kreva nemozam da ja dobijam
И јас не сум од Ск и можеби подобро е да си под нивен надзор. Цел месец се мачам и уште незнам дали сум се исчистена.
Точно, на извештајот стои 15,5 мм но парчето што излезе беше околу 7 цм не знам како мерат таму ама 1,5 цм на ехо е мн малку
Здраво на сите, јас сум премногу загрижена и сакам ваше мислење и совет. На кратко ваучер добив во Април, и се одлучивме за Плодност - Битола, отидовме да се договориме и поради низок АМХ и повисок ФСХ ми дадоа терапија за 2 месеци и после 2 месеци на втор ден од циклус да одам на контрола, вчера бев на контрола на ехо не се појавија антрални фоликули и не може да се започне со постапка за ивф пак терапија уште два месеци, ако пак за 2 месеци не се појавиле фолекули на ехо да сум пробала со донирани... дали некоја била во ваква ситуација и како да постапам ве молам за совет, дали да побарам и друго мислење во друга клиника?
Прво ќе пробаш со твои. Донирани опцијата секако стои. Нека ти сменат терапија. Кај мене имаше по 8 фолекули од кои максимум 2 јк се вадеа Прашај на друго место за друго искуство. Јас правев во Њу борн кај Татјана. Вториот пат одевме до друга терапија. Дали пиеш суплементи. И колку ти е низок амх за да немаш ни една јк?
Да, секако дека опцијата со донирани стои ама сакав барем еднаш со мои да пробам но бидејќи не се појавуваат на ехо сум загрижена, пијам суплименти и плус ДХЕА ми дадоа од вчера АМХ ми е 0,28 ФСХ 15 и докторот ми вика многу лоши ти се резултатите...
Јас имам успешно ивф со амх 0.2 и фсх 14 Не мора да значи. Секој месец немаме исто фолекули. И зошто на два месеци да одиш нека те гледа месец за месец па може ќе се погоди да има нешто баш тогаш. 1 јк ти е доволна. Нз да идеш да се консултираш и на друго место. Различни протоколи имаат, различни терапии. Јас со бенфолата немав добар одговор, гонал повеќе ми одговараше. Ама ти ни до боцкање не си стигната. Не знам побарај друго мислење.
Да, јас не можам ни до боцкање да стаса, ќе видам нека ми заврши па ќе одам во New Born ќе побарам второ мислење да видиме таму што ќе ми кажат некако многу чекање ми е по 2 месеци, по 2 месеци и времето си лета, а резултат подобар никако не гледам...
Javi se na pultot kaj site sestri i ke ti dadat tocna informacija,treba da e na odmor od koga se vrati Dr. kaza deka taa e sledna
Здраво девојки, продавам Пролутекс од Солун, ми останаа 10 шишенца, со рок до крај на јули 2026, за 2700 ден сите 10, во едно пакување одат 7. Кој е заинтересиран нека ми пише во порака.
Со фсх 23последно и амх 0.69 со извадени 2 јајце клетки и двете се оплодија и имам живи и здрави близнаци.После 6 месеци останав природно бремена и имам керка 5 месеци,иако ми велеа нема шанси за природно.Несе води на доктор све што кети каже.Мој совет оди систина или митко или лазаревски.Пиј суплементи обавезно