Devojki denes mi e 9ti den posle transfer na 3 dnevni embrioni. Denovive po nekolku pati vo denot po nekoja sekunda imam menstrualni bolkii...dali e toa nekoj znak
Јас се префрлив кај него зошто претходниот доктор иако знаеше дека сум ин витро му беше гајле и ништо не ми даваше да испитам. Кај доктор Дејан буквално секој месец иако се беше во ред ме праќаше за крвна слика и димери, обавезно ми мереа притисок и килажа, од њу борн кога ме пратија да се тестирам торч претходниот доктор ми рече на какви се овие глупости џабе пари. Доктор Дејан сам ме прати на државно испитав без денар да дадам. Мене ми се допаѓа што и он и сестрите ептен внимаваат што се треба да се направи во бременост у најважно од се денар ми немаше наплатено цела бременост. Во однос на неплодност моја другарка 4 години има спонтани абортуси нејзиниот доктор не знаеше да најде од што и се. По препорака се префрли кај доктор Дејан одма и кажа што е проблемот и го решија.
Многу е рано. На тридневниот ембрион му требаат уште 2-3 дена да стигне до бластоциста, така да почекај до 12-13 ден па тестирај се, со среќа!
Ve molam so iskustva so medikamentozna terapija. Sto da ocekuvam? Sto znaci obilno krvarenje? Denes go ispiv toa ednoto apce, vo cetvrtok ostanatite 4 treba da gi primam, dve pod jazik dve vaginalno. Koga se pie reglanot, koga apce za bolka? …
Минатиот четврток почнав со стимулации бемфола 225, лх ми беше 3.3 додека Е2 22.1 на втор ден од циклус, денес на 6ти ден од стимулации лх ми беше 0.8 Е2 180.7. Докторот ми продолжи уште 3 дена бемфола 225 и ми додаде мериоферт 3 дена. Незнам што да мислам со резултативе дали е можно да има успешна пункција овој циклус
Ве молам за ваше мислење/искуство. Имам многу трансфери без ниту една имплантација. Денес ги зедов резултатите за витамин Д, многу низок, а и зголемена концентрација на NK клетки. Што мислите, дали НК клетките можат да се причинител за неуспехот? Инаку, секогаш пијам аспирин пред и по трансфер.