По правило е 45. Кога немало кој да ме боцне сум се боцкала сама во рака како ќе ми дошло. Ама пожелно е 45.
Драги соборки Постарите членови можеби ќе се сетат на мене Пред некое време некоја од членките во групава напиша дека пред да се случи нешто големо се се распаѓа... Се распаѓав психички,физички, финансиски Се распаѓаше бракот... Секоја покана за мекици одново и одново ме кршеше Немав сила да се борам веќе,годините борба си го земаа данокот... Последните 3 години бев жив дух. На форумот ја запознав @unicornstar Нејзината борба и приказна ми даде воља да пробам пак Она ми подаде рака и беше моја најголема поддршка во цел процес И се уште е тука за мене,да ме крева кога паѓам Децата се дар од Бога Само верба,молитва Господ на сите ќе ни ги наполни рацете Кога најмалку се надевав го добив нашето чудо,позитивен тест Се молевме за еднo,Бог ќе не благослови со две На сите посакувам успех
Eden doktor kaza deka samo vo New Born naogjale septumi kade sto nikoj drug doktor ne gi gledal vo nitu edna druga bolnica i toa bilo somnitelno
Здраво, дали некој има позитивно искуство со ЕРА тест? После 5 неуспешни трансфери, сменив клиника и докторот препорачува ЕРА ...
Sakam i jas naredno Era, Emma i Alice da pravam pa mozhe nekoja chlenka kje spodeli iskustvo. Dali site transferi ti se so zamrznati embrioni? Poshto Era kolku shto znam ima efekt samo za Fet a ne za celosno Ivf.
Isto i jas imav septum ama mi go otkrija na kraj na ivf sto mozelo a i ne moralo da bide pricina za neuspeno ivf povtoruvam na kraj a pri toa gledana vo istata klinika od mn doktori i imav stur odgovor i trauma za na veka
Neznam Koj doktor vi dal takva informacija, Eve Jas sum pacient tamu Pa nikoj ne videl septum, Kaj Trajkovski sum I e prv doktor do sega Koj podetalno se zanimava so mojot problem I mi posvetil povekje od 5min I ponudi drugi opcii za resavanje na problemot,za razlika od drugite dva pati vo drugi kliniki. Ova mi e treto IVF.
Razbrav i vo Sistina imale embriolog kockar koj sto gi lazel IVF pacientite deka i toj ne mozel da ima deca za da im iznuduva pari.A na fejsbuk na sliki go videle so svoi dve maski deca.Pa ima li poloso od toa da lazes lugje so istoto koi se ocajni i se ke napravat za da si go gusnat i vidat najmiloto? Ova se samo informacii koi sekako treba da gi imame vo predvid i da bideme pretpazlivi,ne mora da znaci moze da e samo borba megju klinikite za pacienti i za pogolem profit a mozebi i ne kojznae
Jas samo vo stomak si imam taka salce pa mi se najde za bockanje Vo raka me bolese mnogu Imav uspesen transfer i cela bremenost se bockav kleksan vo stomak odobreno mi bese od doktor.
Mene ne mi se ni vide septumot bidejki bese premnogu mal isto pacient sum na Dr.Trajkovski...Se vide edvaj na rengenskata slika koja ja pravev za proodnosta na jajecevodi...i nisto samo mi go pokaza kaza negovo mislenje deka ne bi trebalo ni malce da pravi problem no da imame na um ako nedaj boze ne bide uspesen tranfer.
Јас почнав во рака ама навистина многу боли. А боцкам и пролутекс во стомак. На 90° го боцкаше во стомак?
Јас имам успешно ivf кај Тања, некои 2 ипол години сме кај нејзе со сите претходни анализи и испитувања, до сега сум презадоволна од се Сум имала и прегледи кај другите двајца доктори ама не можам да кажам многу затоа што и немам некое искуство со нив.