Jas se bockam vo stomak, najizmenicno, levo kleksan desno proluteks, utre obratno i taka celo vreme ) Vo raka premnogu me boli ne mozam da izdrzam, vo stomak ne go osekam. a go bockam kako mi dojde iskreno, ne gleam mnogu agolot dali mu e pogoden ili ne
Здраво девојки После неуспешно прво ифв, денес имав термин за што понатаму. Овој пат ќе одиме со долг протокол до цел сите фоликули да се развиваат едновремено. Причина е што минатиот пат имав 7-8 фоликули но кога започнавме до стимулации само неколку екстремно бргу пораснаа што резултираше со 3 јајце клетки, а само 2 зрели. Дали има помеѓу вас некоја што била во иста ситуација, да премине од краток на долг протокол и дали навистина да очекувам подобри резултати.
E сега глупости… значи отидов со снимката од кај Толовски, прво таму ми рекоа дека имам мал суб-септум а истото го потврдија во њуборн и секако дека направив хистероскопија и добро е што ја направив барем знам дека матката е внатрешно во одлична состојба.
Исто. И на краткиот и на долгиот имав по 7-8 фоликули и 3 бласто. Не се оптеретувај. Има жени кои имаат 20 фоликули и ниедна бластоциста. Не е битен квантитетот туку квалитетот на бластоцистите и генетски да се добри.
доктор рече така од друга болница сега не можам да именувам кој ама вика како кога се собрале сите им рекол не може пример никој да не гледа септум и да вика се е во ред само вие да ги наоѓате,не го реков ова јас.Исто и ова за Систина е вистина,не работи вече тој ембриолог таму.
Болниците се борат меѓу себе кој повеќе пациенти да има и за жал си играат со жени како нас. Ве читам подолго време и не ми се верува до каде дојде работава само парите да ги лапнат ни индивидуален пристап ни ништо. Само некои тестирања што се илјадници евра. Кај ќе им оди душата.
Ne smeam da vi kazam zatoa ponekogash deluva nejasno,a samo nie patalci se razbirame.Da ne dade gospod ni na najlosiot covek ne mu go posakuvam ova,da ne mozes sopstvena familija da imas,vremeto da ti zastane dodeka na site zivotot vrvi.Ne mozat tie toa nikogas da go razberat za zal i nedaj boze nikogas da go doziveat.Samo sepak mislam Hipokratovata zakletva treba da se pocituva i e mnogu premnogu zalno koga ne e taka. Bolnicite forsiraat pogolem broj na pacienti za pogolem profit za zal i sekako deka ke nema individualen pristap vo takvi uslovi.
Девојки,дали мора ваучерот да се искористи во рок од 6 месеци од одобрувањето? Поради здравствени причини може ли да се пролонгира? Ако е реализирана само пункција а истече рокот за трансфер,кога ќе поднесувам документи за следен ваучер,колку време треба да е поминато од пункцијата?
Здраво женски, бидна и мојата пункција. Извадени 5 јајце клетки и малку се разочарав искрено, мислев ќе се поќе, на ехо се гледаше дека има многу. После докторот кажа дека извадил над 20 ама голем дел биле празни и веројатно е тоа така дека имам ПЦОС. Ехх што е, то е, јас направив се што беше до мене. Сега чекам да ми се јави ембриологот да ми кажи дали се оплодила некоја. Ова чекањево значи... Сакав да ве прашам, ми дадоја 6 клексани да боцкам. Како што имам читано тука, клексаните се рефундираат. Што треба да направам, кај треба да побарам за рефундација на средства? Или е тоа само за тие после транфер и бременост?
Ти треба извештај од трансфузиолог, фискална сметка со иста дата како извештајот и потврда од матичен лекар за аплицирани клексани. Нема врска дали си бремена или не
И јас вака знам, само потврдата ми била од мат.гинеколог. И битно е да имаш извештај, па после да ги земаш од аптека и да почнеш со боцкање. Јас сум внимавала да ми е се од ист датум.
Dobro vecer na site. Sabajle pravev test I bese negativen. Vecerva napraviv uste eden, bidejki treba da patuvam, a 9 den po transfer sum. Ne znam dali ova sto se gleda e samo kontrolna linija Ili ima bleda test linija. Vi ja prakjam slikata…
Мене ми се гледа бледа линија, ама сепак ја има. Инаку, според мојот доктор, може да се патува со секакви превозни средства без проблем, така што, среќно и провери си бета кога можеш
Mislis? Sabajlevo bese negativen testot. Pred nekoj den imav i nekoe suvo kafeavo prljanje. Ke napravam beta utre, ne znam dali e rano 10 den ke mi bide utre.