На самото "Барање " има графа каде што пишуваш колку пати имаш користено бпо на товар на ФЗОМ... Не ти треба посебен образец, сега поднесував за трет ваучер јас.
Почнав со терапија Meriofert, денес ми е 5 ден од стимулација..имам како вртоглавица дали е нормално,од терапијата или?
Дали знаете од колку саат почнуваат да боцкаат за крвна група на трансфузија и дали работат сабота(за во државна скопје)?
За тие што имате намалена резерва на јајце клетките видете денес ми излезе на страната на New born дека имаат свои суплементи. Не знам дали се добри или не. Само видов дека имаат и страна за суплементи сега.
Toa treba ubavo da se vidi radi toa sto eve vo.viena gi ima uste odamna i koga pravev muabet da gi zemam malko i mene mi e amh namaleno doktorkata mi rece ne sea ne deka velicam viena vo odnos na nakedonija no dole imav vpecatok deka sum bila i razlicno gledana pogotoovo koga se slusna deka maz mi e vo viena
Здраво на сите! Би сакала да прашам дали има некоја што правела трансфер на замрзнати ембриони и имала низок прогестерон. Каква терапија примавте? Дали нискиот прогестерон ги намалува шансите за имплантација ако се надоместува со инјекции? Односно, дали постои разлика во успехот помеѓу прогестерон што се произведува природно од телото и прогестерон што се прима како терапија? Фала многу ❤️
Пред трансфер треба да е низок Ако на тоа мислиш Од трансфер почнуваш нели со прогестеронска поддршка
Девојки ве молам за совет.. Кој доктор би го препорачале да одам на преглед после три спонтани абортуси, сите во рана бременост? Бев кај Лазаревски во систина, ги виде сите испитувања што ги имам направено и ми предложи да пробаме уште еднаш природно, па ако недај боже се случи истото, да одиме на ИВФ. Не ми даде ништо плус да испитам.. па сакам да појдам на уште едно мислење. Се мислам дали да одам во Плодност(др.Таше Трпчевски) или во Њуборн(др.Трајковски или др.Гуржанова).. Ако имате искуство со некој од овие доктори за проблематика со повторувачки абортуси, ве молам пишете ми.
Зошто четврти пат стрес да имаш ако не дај боже пак се случи. Оди си на ивф. Таму има детална проверка. Спермограм со днк фрагментација. Пгт испитување на ембриони. Можна хистероскопија ако не си направила или Хсг снимка. Не знам како си со години и дали имаш Амх направено. Не дека покажува тој тест квалитет на јајце клетки ама ќе имате увид во резервата. Дали кариотип и за згрутчување на крвта проверивте? Многу битен момент е нивото на Д витамин, фолна киселина, и Б12. Може не е лошо ако не си проверила пред ивф да ги провериш и тие нивоа. Секако во полза ти е уште едно мислење. Ти посакувам успех нареден пат.
Јас со сличен проблем одев кај Тања во newborn, имаш топла препорака за нејзе Нас од прва ни беше успешно ivf, еве ме влагам во 32ра недела ❤️
Дали си правела торч? Ако не да направиш зошто од нив се доаѓа до спонтан абортус. Д-р димери и хемостаза и да не случајно имаш преграда на матката. Моја блиска исто со 3 спонтани никој не и виде дека има преграда. Беше во свети Алексеј таму одма видоа па правеше операција.
Здраво , Ве молам да ми кажете од искуство, за добар квалитет на ј.к. какви се методи сте пробале ? Благодарам
Ве молам за искуство во Ултрамедика, била некоја од вас таму? Исто и Органџиски во Штип? Колку доктори има таму?
Вчера криотрансфер на две бластоцисти (3АА и 4АА)...естрофем, пролутекс, циклогест и клексан терапија. Повеќе седам, неможам да лежам цело време,готвам ,одам до маркет....и овој трет пат мислев полесно ќе биде ама еве од прв ден нетрпеливост, како ќе се издржи две недели појма немам Минатите два трансфери бев многу потрпелива за разлика од сега. Има ли некој со трансфер од вчера да споделуваме искуства