Jas imav trasfer na 3ti petokot. Prvo lezev i veke od nedelata pocnav so prosetki navecer i so dvizenja po doma,za razlika od prethodnite koi gi lezev vo celost Na 17ti treba da pravam beta. Me izluduva cekanjeto i imam strav od ishodot osobeno zosto imav poveke neuspesni ivf.
Првиот лежев цели две недели, вториот си реков што биде биде нема лежење ни ден и се си правев низ дома уште од како се вратив од трансфер,еве сега третиот исто ...значи мислев сега веќе ќе биде полесно чекањето ама некако потешко ми е како да немам трпение
Првиот и вториот трансфер не ни стигнав до испитување бета.... добивав менструација на околу 7-8 дена од трансфер значи дури и предвреме ми доаѓаше. Првиот пат ме тешеа од клиниката дека е можеби имплантациско крварење па затоа лежев цели две недели
После мојот трансфер овој пат воопшто не легнав да одморам Од денот на трансфер бев во движење и шетање Така ми беше препорака од доктор Бев многу скептик качував скали ,шетав по 3 саати,се возев долга релација со кола
Јас мислам дека не е добро цело време да лежиш, ти се грчи матката, а не е ни добро многу да се напрегаш, по малку околу дома шетање и во близина да не биде вело време лежење ама ни напрегање.
Да се чудеше и докторот како е можно пред време да добивам и тоа двата пати така сега овој пат ми даде плус естрофем од втор ден циклус почнав со по 4 на ден ,пред трансфер и сега после трансфер ми продолжи по 8 на ден пијам.
И јас сум во исчекување на 2ри имав трансвер на 3 дневнен... на 16 ти треба да правам бета.. сиптоми никакви немам прво инвитро ми е до денес лежев дома денес прв пат излегов на ручек ...