Prvite denovi nikakvi simptomi, pred dva dena imav rozenikavo na brisenje I nekoi bolki vo jajnici pa po preporaka od doktor napraviv test denes. Poslednive dva dena miruvam poveke inaku se pravev najnormalno prethodno.
Јас бев кај Гружанова, но една фоликуметрија ми правеше Трајковски беше дежурен и се мислам за второ дали да одам кај него.. незнам како ќе реагираат на промена на доктор во иста болница...
Мирувај секако. И јас сум кај Трајковски имав трансфер на две бластоцисти мене од ден пред трансфер како сосема блага менструална болка (од прогестеронот ајде тоа знам) ама од вчера како посилни се а денес ми е 6ти ден од трансфер.
Izborot na doktor e tvoe pravo. Jas bev pred nekolku godini kaj Irena isto vo New Born za prvoto invitro pa se prefrliv kaj Trajkovski.
Sum imala transver so bolki I simptomi a sum imala I bez. Simptomite ne se nikakvo merilo. Slusaj go doktorot, primaj ja terapijata, nema da dobies, ovoj pat ke bide uspesno I za nekoj den ke ni ispratis pozitiven test
Твоите зборови Бог да ги чуе ❤️ посакувам среќа на сите и со лесно до крај на сите што имаат позитивен тест ❤️
Мое мислење е дека не им е гајле и не не' памтат.Мојата најголрма грешка е што не сменив доктор и клиника и покрај 4 неуспешни инсеминации и 6 трансфери. Трчав по име и презиме, без успех. Интуиција да но и рационалност и добра проценка кога да се смени...
Дечки ќе пишам тука зошто е најактивна темата. Поради бројни ивф неуспеси ми препорачаа дијагностичка хистероскопија. Кое е вашето искуство,од кога се почнува, дали е врзана со добивање на циклус и што се прима од лекови? Важно ми е дека и е лето,по одмори се клиниките,ние живееме во странство па многу би ми значело некое лично искуство.
Па после крварење.Некаде од 7 до 12 ден.Јас не правев МКД,лекови не ми дадоа никакви.Мислам колку што имам читано тука некој даваат за танчење на ендометриум.Се прави со целосна анестезија.Трае некои 10мин.По 2h си заминав дома.