Ивф само по себе не е индикација за примање на клексан и затоа не може да биде на листа. Но ако имаш индикации од други причини (пример тромбофилија) тогаш со препорака од специјалист нема зошто да не ти препишат.
Баш така. Не шетаат од доктор на доктор, никој за ништо не презема одговорност. Ако заглават само креваат раменици. Се извинувам знам дека сум офф топик ама ми е смачено се сама да барам.Фала ви на сите вас феминки кои несебично споделувате се на форумот.
Zdravo devojki da ve prasam nesto me buni vcera bev kaj doktorot sto treba da pravime invitro mi dade mikroginon da pocnam da pijam od cetvrti den od ciklus deneska porucek pocna kafeno veke do utre ke probie Sega ne znam dali deneska da go računam prv den ili od utre da racunam prv den od ciklus koga ke mi probie veke poveke za da znam koga da gi pocnam ve molam za sovet mozebi i do vecer ke pocne i krv da ne pogresam nesto
Здраво. Вака, планирам да правам биопсија на ендометриум. Докторот ми кажа дека примерокот треба да се испрати на имунолошка анализа. Меѓутоа, ми рече дека повеќепати му ја враќале биопсијата, па ме замоли и јас да се распрашам каде вие сте носеле вакви биопсии за имунолошка анализа. Мислам дека во петок ќе правам хистероскопија, па сакам навреме да се информирам додека имам време. Се јавив во histolab но незнам колку се сигурни?