Здраво за машки фактор дефинитивно Плодност.Околу 5000евра.Прв спермограм ко направивме бевме со дијагноза азоспермија после појдовме Плодност испадна да e cryptozoospremia и немаше потреба од тесе.
Ние имавме многу полош спермограм (олигоастенозооспермија) од вашиот па најнормално си даваше примероци и имавме 4 ембриони добиени.
Азоспермија е најлошиот резултат што може да се добие. Значи дека нема воопшто сперматозоиди во ејакулат.
Ako ne bockas nisto drugo vo stomak stavaj gi. Minatiot pat se bockav vo raka sama cela bev modrici So lesno transver, I pozitiven test na kraj
Ви благодарам за одговорите, е сега не знам дали друго ќе боцкам ( претходниот пат боцкав пролутекс од ден на трансфер) сега ми е кажано пред трансфер да почнам со клексан и дали некој има искуство да боцка и клексан и пролутекс (ако ми дадат од ден на трансфер) во стомак
Можеш да ги боцкаш и двете во стомак, едно на едната страна, друго на другата. Нема да имаш проблем. Среќно
Јас боцкав во стомак Клексан на една страна,пролутекс на другата страна Немав никаков проблем Сега боцка само клексан во стомак Ти посакувам среќа
Работам во аптека веќе издаваме со рецепта тас дијагноза и копија од извештај така да сигурна информација е
Не од трансфузиолог туку од Гинеколог специјалист дс имсш извештај а после матичната препишува рп по тој извештај.
Zdravo ve molam za iskustco po preporaka na genikologot treba pred inv da pijam suplenenti DHEA kade mozam da gi najsam pp apteki ne se registrirani
И јас ќе ти го препорачам Плодност за оваа дијагноза. Ако се одлучите, закажете разговор и со Стефан ембриологот. Ние со ваучер за ивф околу 500 евра доплативме. Микротесе сопругот на друго место правеше околу 1000 евра беше тогаш, па после го префливме во Плодност материјалот. Пиши ми порака ако сакаш.
Do sega imase refundacija so izvestaj od transfuziolog. Sakas da kazes deka kleksani so recept ne moze so izvestaj od transfuziolog, samo od ginekolog? Nekako nema logika